Férfi vízilabda: kikapott Montenegrótól a magyar válogatott

LAKNER GÁBOR, ROSKA EMESE BOGLÁRKALAKNER GÁBOR, ROSKA EMESE BOGLÁRKA
Vágólapra másolva!
2018.06.19. 19:34
Az utolsó negyed előtt még döntetlenre állt, végül háromgólos vereséget szenvedett a magyar férfi vízilabda-válogatott Montenegrótól a világliga budapesti szuperdöntőjének második fordulójában.
Nagy Viktor sem tudott mindig segíteni
A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG (Fotók: Tumbász Hédi)
Nagy Viktor sem tudott mindig segíteni A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG (Fotók: Tumbász Hédi)

 

„Erős, szervezett csapat, lényegében nincs gyenge pontja, bárkit képes legyőzni. Ettől függetlenül nyerni akarunk, szeretnénk visszaadni a legutóbbi időkben ránk mért vereségeket” – fogalmazta meg a Montenegró elleni várakozásait Märcz Tamás szövetségi kapitány még az ausztrálok gólzáporos felülmúlása után.

Volt is miért törlesztenie az együttesnek a Budapesten zajló világliga-Szuperdöntő második játéknapján: hogy messzebb ne menjünk, április elején, a rijekai Európa-kupa ötödik helyéért rendezett mérkőzésén sokkoló, 15–7-es győzelmet aratott Montenegró.

Most egy perc sem kellett hozzá, hogy Angyal Dániel jelezze, ezúttal teljesen más meccsre készülhet az ellenfél, akcióból gyorsan beköszönt Dejan Lazovicsnak.

Maradéktalanul beigazolódott Märcz kapitány „nekik fogunk esni, és ők is nekünk” jóslata, hiszen a 13. percben már 6–6-ot mutatott az eredményjelző. Valódi tűzijátéknak lehettek tanúi a Duna Arénába kilátogató lelkes nézők, no meg a női válogatott tagjai, egyre-másra potyogtak a gólok. Ahogyan az ausztrálok ellen, most is a magyar válogatott bal oldala bizonyult veszélyesebbnek, Zalánki Gergő és Vámos Márton keze egyaránt sült, ráadásul nemcsak egyéni villanásokból, hanem remek akciókból is eredményes volt a csapat.

Jó volt látni, hogy az erős montenegrói rivális nem tud a magyar együttes fölé kerekedni, amely a harmadik negyed utolsó percéig vezetett. Csakhogy akkor a Miskolcról jól ismert Szasa Misics egyenlített, majd az utolsó felvonásban három bombagólt is vágott Vladimir Gojkovics gárdája, a klasszis Alekszandar Ivovics a „kígyótérről” suhintva állította be a 12–9-es végeredményt.

A 3–0-s utolsó negyed megmutatta a fiatalok alkotta, alakuló válogatott sebezhetőségét, ugyanakkor ennél sokkal fontosabb, hogy az elmúlt hónapok talán legbiztatóbb produkcióját nyújtotta a júliusi barcelonai Európa-bajnokságra készülő csapatunk. Ugyan a csoportelsőség vélhetően elúszott, szerda este a nyeretlen Japán ellen nem okozhat gondot megszerezni a második helyet.

A mérkőzés után Märcz Tamás szövetségi kapitány, valamint Vámos Márton és Angyal Dániel beszélt az NSO Tv-nek a pozitívumokról, a negatívumokról és a tanulságokról is.

VÍZILABDA
FÉRFI VILÁGLIGA, SZUPERDÖNTŐ, DUNA ARÉNA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
Montenegró–Magyarország 12–9
(3–2, 3–5, 3–2, 3–0)
Duna Aréna, 2000 néző. V: Vojevogyin (orosz), Moller (argentin)
MONTENEGRÓ: LAZOVICS – RADOVICS 2, Drasko Brguljan 1, IVOVICS 1, Szpaics 1, JANOVICS 3, Petkovics 1. Csere: Banicsevics, Vidovics 1, Djurdjics 1, Misics 1, Draskovics. Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Bátori, Erdélyi, Jansik D., Bedő, ANGYAL 2, Vámos 2. Csere: Manhercz K. 1, ZALÁNKI 3, MEZEI 1, Kovács Gergő, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól – emberelőnyből: 11/8, ill. 8/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Draskovics (22. p.), Erdélyi (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Vladimir Gojkovics:
– A győzelemnek tudok örülni, a mutatott játéknak azonban már nem, ugyanis az első két és fél negyedben egyáltalán nem játszottunk jól. Utána stabilizálni tudtuk a védekezésünket, emiatt sikerült fordítani és végül nyerni. Nem volt egyszerű mérkőzés, a magyar válogatott jól vízilabdázott, ráadásul kihasználta a hibáinkat is.
Märcz Tamás: – Sokáig jól működött, amit elterveztünk, sok pozitívumot láttam ebben a találkozóban, amely két egyenrangú csapat küzdelmét hozta. Azt még meg kell tanulnunk, hogy az utolsó pillanatokban, amikor megvan az esély a győzelem megszerzésére, tudjunk is azzal élni. Egy-két apró hibán múlt a siker, de nagyon jól beleálltunk ebbe a meccsbe, nincs miért szégyenkeznünk.

Ausztrália–Japán 11–7 (4–1, 2–2, 2–1, 3–3)

AZ A–CSOPORT ÁLLÁSA: 1. Montenegró 6 pont, 2. Magyarország 3 (21–17), 3. Ausztrália 3 (16–19), 4. Japán 0.

B-CSOPORT
Spanyolország–Horvátország 13–10
(3–4, 4–1, 2–3, 0–1, 4–1) – ötméteresekkel

később:
19.45: Egyesült Államok–Kazahsztán

A 3. forduló programja (június 20., szerda)
A-CSOPORT
16.45:
Montenegró–Ausztrália
20.00: Japán–Magyarország

B-CSOPORT
15.15:
Horvátország–Egyesült Államok
18.15: Kazahsztán–Spanyolország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik