Férfi vízilabda: felfüggesztették olimpiai bajnokunk játékjogát

Vágólapra másolva!
2018.11.27. 17:59
null
Hosnyánszky Norbert kétmeccses eltiltást kaphat tettéért (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A Magyar Vízilabda-szövetség felfüggesztette olimpiai bajnok kiválóságunk, Hosnyánszky Norbert játékjogát – adta hírül a vlv.hu. Az MVLSZ fegyelmi bizottságának elnöke, Deák Péter a portál megkeresésére elmondta, brutalitás miatt fegyelmi eljárást indítottak az Eger játékosa ellen, aki ezért nem játszhatott a keddi, Ferencváros elleni rangadón (8–13).

A vlv.hu információ szerint az MVLSZ azok után indított eljárást Hosnyánszky Norbert ellen, hogy a BVSC–Eger (8–12) mérkőzést követően a fővárosi együttes a Facebook-oldalán közzétett egy videót, amelyen az olimpiai bajnok vízilabdázó a víz felett megütötte a BVSC egyik játékosát, ám a játékvezetők nem ítéltek ellene semmit.

HOSNYÁNSZKY EZÉRT AZ ÜTÉSÉRT BŰNHŐDHET

A portál megkeresésére Deák Péter elmondta, folyamatban lévő vizsgálatról nem szoktak részleteket nyilvánosságra hozni, de azt megerősítette, hogy brutalitás vádja miatt valóban fegyelmi eljárás folyik Hosnyánszky ellen, akinek a játékjogát felfüggesztették.

Arra a kérdésre, miszerint előfordult-e már, hogy vízilabdában a videofelvételek megtekintése után vontak felelősségre valakit, igennel felelt. Hozzátette: erre a szövetség versenyszabályzata is lehetőséget ad, sőt a FINA általános rendelkezései kifejezetten előírják, hogy a brutalitás ellen fellépjenek a szakszövetségek.

„Meglepődve értesültünk Hosnyánszky Norbert közreműködői jogának felfüggesztéséről – mondta Szécsi Zoltán, az egri klub ügyvezető elnöke a vlv-nek. – Más klubok Facebook-posztjait eddig sem véleményeztük, ezután sem véleményezzük. Bízunk a Magyar Vízilabda-szövetség vezetőségében, bízunk abban, hogy mindenki a versenyszabályzat betűjének megfelelően jár el, és bízunk abban is, hogy nem abba az irányba megy el a sportág, hogy minden mérkőzést nyolc másik csapat vesz fel videóra, hátha talál ütést vagy ütésnek látszó mozdulatot. Érdeklődésünkre mind a két játékvezető, mind az ellenőr megerősítette, hogy Hosnyánszky Norbert mozdulatát lökésnek érzékelték a helyszínen.”

A 34 éves vízilabdázó a felfüggesztés miatt nem játszhatott a keddi, Ferencváros elleni rangadón, amelyet a fővárosiak 13–8-ra megnyertek.

Ha beigazolódik a brutalitás ténye, Hosnyánszky kétmeccses eltiltást kap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik