Férfi vízilabda BL: nagy csatában nyert az Eger

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.11.03. 14:48
Az Eger végig szoros küzdelemben, 12–10-re nyert a vendég Dinamo Moszkva ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második fordulójában. A hevesiek ezzel az első sikerüket aratták a sorozat mostani kiírásában.
A GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ (Fotók: Lénárt Márton)
A GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ (Fotók: Lénárt Márton)

 

Az Eger az első körben a legutóbbi idényben bronzérmes Barceloneta, a Dinamo Moszkva pedig a Ferencváros otthonában szenvedett vereséget.

Nikola MURISICS, a ZF-Eger centere: „Ahogyan arra számítottunk, nagyon kemény mérkőzés volt. Tudtuk, hogy rutinos játékosok alkotják az ellenfelet, köztük három tapasztalt szerb vízilabdázó. Várható volt, hogy szoros lesz a végjáték, készültünk is erre a szituációra, a bajnoki mérkőzéseink lényegében gyakorlásnak számítottak erre a találkozóra. Minden úgy alakult, ahogyan terveztük, és ha így folytatjuk, akkor odahaza bármelyik csapat ellen lesz esélyünk a győzelemre.”

A Bitskey Aladár Uszodában szinte minden támadásban kiállítottak valakit a játékvezetők – csaknem harminc fórt ítéltek meg a találkozón –, így döntő jelentősége volt az emberhátrányos védekezésnek, illetve az előnyök értékesítésének.

Egészen az utolsó negyedig fej fej mellett haladtak a csapatok, ekkor Vlahopulosz találatának köszönhetően bő hét perccel a vége előtt először lett két gól a különbség, ez pedig elégnek is bizonyult a lefújásig. A hazaiak legeredményesebb játékosa Sztrahinja Rasovics volt négy góllal, s szintén jelentős szerepet vállalt a sikerből a cserekapus, Csiszár Boldizsár.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ

ZF-EGER–DINAMO MOSZKVA (orosz) 12–10 (4–4, 3–3, 3–2, 2–1)
Eger,
1000 néző. Vezette: Sztavridisz (görög), Vlasic (horvát)
EGER: Valics – SZ. RASOVICS 4, Vlahopulosz 2, DECKER Á. 2, MURISICS, HOSNYÁNYSZKY 3, Gyárfás 1. Csere: CSISZÁR (kapus), Lukács D., Avramovics, Sánta, Kürti, Biros B. Edző: Dabrowski Norbert
DINAMO: Ivanov – Bicskov, Kopcev, HOLOD 3, Liszunov, NAGAJEV 3, Lazarev 1. Csere: Szubotics 1, Latipov, D. Pijetlovics, Radjen 1, Sepeljev 1. Edző: Marat Zakirov
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 11/5
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontozódott: Gyárfás (20. p.), Kopcev (21. p.)
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– Az elején nem állt össze az emberhátrányos játékunk, jóval több, ráadásul könnyű gólt kaptunk, mint amennyit szerettem volna. Támadásban azonban nagyon pontosak és fegyelmezettek voltunk. A félidőben próbáltunk váltani, kapuscserével megtámogatva, és mindkettő bejött.
Marat Zakirov: – Rendkívül kiélezett és küzdelmes mérkőzést játszottunk, amit a nézők is élveztek, és nagyszerű hangulatot teremtettek. Az eredmény miatt természetesen szomorú vagyok, miután hazautazunk Moszkvába, azon dolgozunk, hogy kijavítsuk a hibáinkat, és jobban szerepeljünk a folytatásban.

KÉSŐBB
B-CSOPORT
20.30:
BPM SM Busto Arsizio (olasz)–Szolnoki Dózsa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik