Férfi vízilabda BL: első selejtezőjén 26-ot lőtt az OSC

LAKNER GÁBORLAKNER GÁBOR
Vágólapra másolva!
2019.09.13. 21:12
null
Nemanja Ubovics négy gólig jutott az OSC-ben (Fotó: Török Attila)
Az OSC 26–4-re legyőzte a német Potsdamot a férfi vízilabda Bajnokok Ligája budapesti selejtezőcsoportjában. Szombaton és vasárnap is orosz ellenfél vár Vad Lajos együttesére.

Lehet, hogy az OSC Potsdam jobban járt volna, ha az edzője áll be a kapuba… A német együttest ugyanis az egykori kiváló orosz, majd német kapus, a barcelonai olimpián a posztszovjet Egyesített Csapat tagjaként bronzérmet nyerő Alekszandr Csigir irányítja, aki a medence partján tehetetlenül, viszont roppant idegesen nézte, hogy csapata kapujában Max Vernet hét gólt nyel be egyetlen negyed alatt.

Tegyük hozzá, nem sok múlt a kapuson, többnyire kiszolgáltatott helyzetben kellett volna bravúrokat bemutatnia, az A-Híd OSC Újbuda ugyanis nem volt egy súlycsoportban a félig amatőr, névrokon németekkel (jót mosolyogtak a nézők, amikor mindkét csapat azt kiáltotta a meccs előtt, hogy OSC), így nagyjából három perc alatt eldőlt, hogy a hazai medencében pólózó újbudaiak győzelemmel kezdik a Bajnokok Ligája selejtezőtornáját.

Így aztán Vad Lajos vezetőedző is szokásával ellentétben nyugodtan, többnyire ülve szemlélte az eseményeket, és nagy műgonddal osztotta el játékosai között a perceket, egyrészt, hogy mindenki játékba lendüljön, másrészt, hogy azért lehetőleg friss is maradjon a folytatásra.

A második negyedre gyakorlatilag új csapat érkezett a medencébe, csak azért nem teljes sort cserélt az újbudaiak mestere, mert a Bajnokok Ligájában csak öt mezőnycserét lehet nevezni. Az OSC gyakorlatilag ott folytatta, ahol abbahagyta, a kapufa azonban többször is megkegyelmezett az elsüllyedő Vernetnek, míg Hannes Schulz azért csak felavatta Braniszlav Mitrovicsot a hazaiak kapujában. Aki aztán a szünetben ki is úszott a partra, jött helyette a medencébe Lévai Márton.

A két csapat közti jelentős tudásbeli és erőnléti különbség ellenére az OSC nem lazázta el a mérkőzés második felét sem, a hazaiak megtisztelték ellenfelüket azzal, hogy komolyan vették a találkozót. Ha ez nem okozott volna elég gondot a Postdamnak, viszonylag korán kipontozódott a német válogatott Lukas Küppers, így aztán még nagyobb lett a differencia a két gárda között. Az OSC lubickolva lőtte a szebbnél szebb gólokat, továbbá kedvére gyakorolhatott, hiszen a németek egyre kisebb ellenállást tudtak tanúsítani, ezt jól bizonyították az egyre gyakoribb ötméteresek.

Vad Lajos együttese 26–4-es kiütéssel hangolt a két orosz csapat elleni mérkőzésére, amelyek egészen biztosan nehezebbek lesznek, de a Szintyez Kazany és a Dinamo Moszkva összecsapását látva – melyet 14–11-re nyertek a kazanyiak – aggódnia azért nem kell az OSC-nek a továbbjutás miatt.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
Selejtező, 1. forduló (Budapest)
A-HÍD OSC ÚJBUDA–OSC POTSDAM (német) 26–4
(7–0, 4–2, 8–0, 7–2)
Budapest,
Nyéki uszoda, 300 néző. Vezette: Schwartz (izraeli), Andjelics (szerb)
OSC:
B. Mitrovics – Prlainovics 1, Erdélyi 2, RANDJELOVICS 3, Hárai 1, DRASKO BRGULJAN 3, KOVÁCS GERGŐ 3. Csere: Lévai (kapus), MANHERCZ K. 4, Bundschuh, UBOVICS 4, BURIÁN 4, Salamon F. 1. Edző: Vad Lajos
POTSDAM:
Vernet – Gottfried, Dufour 1, Küppers, Ferdinand Korbel, Schulz 2, Tadin 1. Csere: Hüppe, Seifert, Popp, Florenz Korbel, Ulrich. Edző: Alekszandr Csigir
Gól – emberelőnyből:
7/6, ill. 1/1
Gól – ötméteresből:
4/4, ill. 1/1
Kipontozódott:
Küppers (18. p.), Popp (29. p)
MESTERMÉRLEG
Vad Lajos: –
Péntek esti edzésnek jó volt a mérkőzés, rendesen pörögtünk, tettük a dolgunkat az ellenfél erejétől függetlenül. Alázatosan játszottunk, és a játékosok mindent végrehajtottak, amit kértem, talán ez volt a legfontosabb.
Alekszandr Csigir: –
Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után… Az OSC nagyon jó csapat, de mi ennél többre vagyunk képesek. A különbséget is túlzónak érzem, az nem kérdés, hogy az ellenfelünk sokkal erősebb, de kaptunk jó néhány megmagyarázhatatlan gólt.

A másik mérkőzésen
Szintyez Kazany (orosz)–Dinamo Moszkva (orosz) 14–11

A további program
Szeptember 14., szombat
18.00:
OSC Potsdam (német)–Dinamo Moszkva (orosz)
19.45: A-Híd-OSC-Újbuda–Szintyez Kazany (orosz)
Szeptember 15., vasárnap
10.45:
OSC Potsdam (német)–Szintyez Kazan (orosz)
12.30: Dinamo Moszkva (orosz)–A-Híd-OSC-Újbuda

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik