Férfi vízilabda BL: a ZF-Eger iksszel kezdett a címvédőnél

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2014.11.29. 21:13
A ZF-Eger 7–7-es döntetlent játszott a Barcelonetával idegenben a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának első fordulójában.

A rendkívül kiélezett összecsapás közepén a spanyolok már két góllal is vezettek, az egrieknek azonban sikerült egyenlíteniük. A magyar csapat a vége előtt néhány másodperccel Erdélyi Balázs góljával harcolta ki a döntetlent.

Az Eger legközelebb december 17-én az olasz Pro Reccót fogadja, a csoport tagja még a szintén olasz Brescia, a görög Olympiakosz és a szerb Kragujevac.

A Bajnokok Ligája két csoportjában oda-visszavágós rendszerben találkoznak egymással a csapatok, és az első három-három helyezett jut a hatos döntőbe (final six). A címvédő Barceloneta a rendező jogán biztos részvevő, ezért az A-csoport többi tagja csak két továbbjutó helyért küzd.

FÉRFI VÍZILABDA BL
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT

CNA BARCELONETA (spanyol)–ZF-EGER 7–7 (1–1, 1–1, 3–3, 2–2)

Barcelona. V: Margeta (szlovén), Stampalija (horvát)
BARCELONETA: D. López, Szirányi 2, F. Perrone, Oneto 1, Espanol 2, Minguell, Roca, Echenique 1, Ubovics 1, F. Fernández, G. López, Tahull. Edző: Jesús Martín
EGER: B. Mitrovics, Milos Csuk 1, Szivós, Angyal, Bedő, Hosnyánszky 1, Vapenszki 2. Csere: Hárai, Csucskovics 1, Erdélyi 1, Lőrincz, Zalánki 1. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 9/3
Kipontozódott: Bedő (31. p.), F. Fernández (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert: – Nagyjából az történt, amit vártam, azzal a különbséggel, hogy míg a Szolnok vagy a Brescia meccsén sok kiállítás volt, itt nagyon kevés. A döntetlennel nem lehetek elégedetlen, annyi kritikai megjegyzésem van csak, hogy kaptunk három akciógólt centerből. Kritikus volt a harmadik negyed, de nem tudta a Barceloneta még nagyobbá tenni a különbséget, és látszott, a spanyolok is elfáradtak a találkozó végére. Nem akarok nagyképűnek tűnni, de az volt a vágyam titkon, azt reméltem, hogy berúgjuk Európa kapuját. Most bekopogtunk, benéztünk az ajtón, azonban dolgoznunk kell tovább.

KORÁBBAN
B-CSOPORT
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP–Primorje Rijeka (horvát) 13–12
(3–2, 3–1, 3–5, 4–4)

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
A-csoport:
Brescia (olasz)–Olympiakosz Pireusz (görög) 9–9
Radnicski Kragujevac (szerb)–Pro Recco (olasz) vasárnap
B-csoport:
Spandau 04 Berlin (német, Baksa László)–Jug Dubrovnik (horvát) 8–9
A Partizan Beograd (szerb)–Galatasaray (török) mérkőzést elhalasztották

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik