Férfi vízilabda: 16 góllal győzött a magyar válogatott a világligában

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.12.10. 19:03
null
Nagy Ádám négy gólt szerzett (Fotó: Madar Dávid/MVLSZ)
Továbbra is százszázalékos a magyar férfi vízilabda-válogatott a világligában: Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata hétfőn 24–8-ra győzte le Máltát Szombathelyen.

 

 

A mieink a németek könnyed, 17–9-es legyőzésével kezdték a sorozatot, majd Oroszországban nyertek 15–8-ra. A hétfői mérkőzésen a magyar csapat a várakozásoknak megfelelően már a találkozó elején érvényesítette erőfölényét, három perc alatt 4–1-es vezetésre tett szert, az első nyolc percet követően 9–2 állt az eredményjelzőn a szombathelyi uszodában.

A folytatásban is magabiztosan növelte előnyét a magyar válogatott, amelyből a mezőnyjátékosok közül Erdélyi Balázst leszámítva mindenki betalált.

A hazaiak legeredményesebbje Nagy Ádám volt négy góllal, máltai részről Steven Camilleri ötször volt eredményes.

Ez volt a válogatott utolsó idei találkozója, a világliga következő fordulójában január végén Németországba utazik.

A világliga európai selejtezőjében négy négyes csoportban zajlanak a küzdelmek, mindegyikből az első két helyezett jut az Európa-kupa április 5. és 7. közötti nyolcas döntőjébe, onnan az első három – és adott esetben a rendező – képviselheti a kontinenst a világliga Szuperdöntőjében.

FÉRFI VILÁGLIGA-SELEJTEZŐ
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Magyarország–Málta 24–8
(9–2, 5–0, 5–3, 5–3)
Szombathely, 250 néző. V: Balanescu (román), Van Der Loo (holland)
MAGYARORSZÁG: KARDOS G. – MANHERCZ K. 3, Erdélyi, JANSIK SZ. 3, Mezei 2, Kovács Gergő 2, Vadovics 1. Csere: Csoma (kapus), Német T. 2, Pohl 2, Bátori 2, PÁSZTOR 3, NAGY Á. 4. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
MÁLTA: Grixti – CAMILLERI 5, Bugelli, Plumpton, Abela 2, Galea, Pace. Csere: Mizzi, D. Zammit, Sciberras, Riolo 1, M. Zammit. Szövetségi kapitány: Karl Izzo
Gól – emberelőnyből: 5/4, ill. 4/1
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/0

MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás:
– A lőtt gólok számával egyértelműen elégedett vagyok, a helyzetkihasználásunk is megfelelő volt, amit még Málta ellen sem feltétlenül egyszerű megvalósítani. Kaptunk ugyan néhány elkerülhető gólt – ebből a szempontból van némi hiányérzetem –, de az összkép pozitív, mert olyan mérkőzésen vagyunk túl, amilyet előzetesen elképzeltünk.
Karl Izzo: – Jó érzésekkel utazhatunk haza, mert fiatal csapatom szépen helytállt Európa egyik legjobb együttese ellen. A kezdés természetesen sokkolt minket, kilenc gólt kapni egy negyed alatt nem mindennapi. Utána viszont voltak szép megoldásaink, és örülök, hogy nyolc gólt lőttünk a magyaroknak. Szeretnénk a 2020-as Európa-bajnokságra visszatérni az országba, ehhez fontos tapasztalatokat szereztünk.

A TOVÁBBI PROGRAM
Január 29.:
Németország–Magyarország
Február 19.: Magyarország–Oroszország
Március 12.: Málta–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik