Férfi vízi-vl: ötméteresekkel nyert a válogatott Drezdában, és továbbjutott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.01.29. 21:42
null
A beugró Sedlmayer Tamás a rendes játékidőben kétszer is betalált, majd lezárta az ötméterespárbajt (Fotó: Földi Imre)
A magyar férfi vízilabda-válogatott a 12–12-re végződő rendes játékidőt követően ötméteresekkel múlta felül Németországot a világliga európai selejtezőjének 4. fordulójában.

 

A két csapat a nyitófordulóban Szolnokon találkozott egymással, a Tisza-parti városban a magyar válogatott a visszatérő Varga Dénes és Hárai Balázs vezérletével roppant magabiztosan, 17–9-re nyert.

A drezdai meccs rendkívül hullámzóan alakult: volt olyan pont, amikor Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese három góllal is vezetett, mégis a végén egyenlítenie kellett az ötméteresekhez, melyekben a mieink bizonyultak jobbnak.

Győzelmével a magyar válogatott bejutott az Európa-kupa nyolcas döntőjébe, amit április 5. és 7. között Zágrábban rendeznek.

FÉRFI VÍZILABDA VILÁGLIGA
4. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 12–12 (1–2, 5–5, 4–4, 2–1) – ötméteresekkel: 4–5
Drezda, 400
néző. V: Mercier (francia), Teixido (spanyol)
NÉMETORSZÁG: Schenkel – Reibel, Ulrich, Real 3, Preuss, Jüngling, Strelezkij 2, Schütze 2, M. Stamm 2, Mateo Cuk, Restovic 1, Eidner 2. Szövetségi kapitány: Hagen Stamm
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Manhercz K. 1, Erdélyi, Jansik D. 1, Hárai 3, Vámos 3, Sedlmayer 2. Csere: Bátori 1, Jansik Sz. 1, Nagy Á., Német T., Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás:
– Kiélezett, nagy csata zajlott a vízben, hektikus, érdekes meccs volt rengeteg tanulsággal. Voltunk fent és lent, kilenc hatnál úgy éreztem, eldönthetjük a mérkőzést, de nem tettük. Annak örülök, hogy az ötméterespárbajban – amelyet amúgy nem baj, hogy élesben gyakorolhattunk, mert ki tudja, melyik világversenyen dől majd el így a csata – végig ott voltunk fejben, és nem hibáztunk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik