Férfi vízi-vl: győzelemmel búcsúzott a sportágtól világbajnokunk

Vágólapra másolva!
2019.06.23. 15:19
A japánok elleni győzelemmel, a 200. válogatott meccsén búcsúzott a vízilabdától a 2013-ban világbajnok Gór-Nagy Miklós, aki azt mondja, azért nem szakad el a víztől.  
Gór-Nagy Miklós visszavonult (Fotó: Tumbász Hédi)
TOVÁBBI FOTÓK A KÉPRE KATTINTVA!
Gór-Nagy Miklós visszavonult (Fotó: Tumbász Hédi) TOVÁBBI FOTÓK A KÉPRE KATTINTVA!

A japánok elleni világliga-mérkőzés utolsó támadásakor Bisztritsányi Dávid kapus is felúszott az ellenfél kapuja elé, hogy emberelőnyös helyzetben gólt szerezzen a csapat, de elsősorban Gór-Nagy Miklós.

„A végén próbálgattunk, a fiatalabb, tapasztalatlanabb játékosok többet voltak a vízben, illetve a jubiláló játékos is, hátha lő még egy gólt a végén” – mosolygott Märcz Tamás a világliga utolsó mérkőzése után nyilatkozva, utalva Gór-Nagy Miklósra, aki a 200. válogatott meccsét játszotta a válogatottban – és mint kiderült, az utolsót a pályafutása során.

„Nem értem, hogy miért” – nevetett Gór-Nagy arra reagálva, hogy mindenki vele akart gólt lövetni a végén.

„Amikor a kapitánnyal megbeszéltük a válogatottat, még úgy tűnt, hogy egy évvel meghosszabbítom a pályafutásomat, de aztán a civil lehetőségek úgy alakultak, hogy befejezem, ám már nem akartunk változtatni – jegyezte meg a 2013-ban világbajnok Gór-Nagy.Nagyon örülök neki, hogy a kétszázadik meccs jubileumán, ilyen jól sikerült éven túl alakult így. Örülök, hogy ezek a srácok voltak körülöttem, és ez a stáb. Egyelőre nem tervezem, hogy elszakadok a víztől, de nem is lehet ilyen hosszú pályafutás után. Lezárult egy korszak, de kíváncsi vagyok, mit hoz a következő.”

Gór-Nagy 2013-ban érte el a legnagyobb sikerét a válogatottban, amikor tagja volt a világbajnokságot nyerő csapatnak, és szerepelt a 2017-ben vb-ezüstérmes együttesben. Európa-bajnokságról két ezüstje (2006, 2014) és egy bronzérme is van (2016), míg a Világligán négy ezüstöt szerzett (2005, 2007, 2013, 2014). Klubszinten parádés évvel búcsúzott a sportágtól, az FTC-Telekommal mindent, azaz sorrendben európai Szuperkupát, Magyar Kupát, magyar Szuperkupát, bajnokságot, majd Bajnokok Ligáját nyert. Az 1983. január 8-án született vízilabdázó a BVSC-ben kezdte karrierjét, szerepelt az Egerben és a Honvédban is. Az Egerrel két bajnoki címet is szerzett. 2014-től az OSC-ben játszott, 2018-ban szerződött a Ferencvároshoz.

 

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítják: ROSKA EMESE BOGLÁRKA (riport), TUMBÁSZ HÉDI (fotó)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik