Férfi vízi-vl: a franciaországi zakóval 2. a magyar csapat

Vágólapra másolva!
2020.02.11. 21:49
null
A magyar csapatnak ezen a napon nem volt esélye Franciaországban (Fotó: AFP)
A magyar férfi vízilabda-válogatott Limoges-ban 15–10-re kikapott a házigazda Franciaországtól a világliga B-csoportjának záró mérkőzésén, így a mieink a második helyen jutottak tovább, ellenfelünk a negyeddöntőben Olaszország lesz.

 

Kalandos út során jutott el a magyar válogatott Franciaországba, de csak meg lehetett rendezni az összecsapást. A mieink Erdélyi Balázs góljával szerezték meg az elején a vezetést, majd Manhercz Krisztián találatával 2–1 volt ide, és igazából eddig voltunk meccsben.

A franciák még az első negyedben elléptek egy háromgólos periódussal (4–2), és bár háromszor is visszajöttünk mínusz egyre (6–5), a második félidő elején már négy volt a hátrányunk (10–6).

Enzo Khasz a negyedik játékrész elején már hatra növelte a differenciát (14–8), a vége pedig 15–10 lett.

A magyar csapat így a második helyen zárta a B-csoportot, így a negyeddöntőben az A jelű hármast behúzó Olaszország lesz a mieink ellenfele. A negyeddöntőben idegenben ugranak medencébe a mieink, a győztes bejut a szuperdöntőbe.

VÍZILABDA
FÉRFI VILÁGLIGA, EURÓPAI SELEJTEZŐ
B-CSOPORT
FRANCIAORSZÁG
–MAGYARORSZÁG 15–10 (5–3, 3–3, 5–2, 2–2)
Limoges, 865 néző. V: Putnikovics (szerb), Navarra (olasz)
FRANCIAORSZÁG:
GARSAU – Cannone, T. Vernoux 2, SAUDADIER 2, MARZOUKI 2, Khasz 2, Crousillat 2. Csere: Hovhannisyan (kapus), Marion-Vernoux, Caumette 1, IZDINSKY 3, Vanpeperstraet, Camarasa 1. Szövetségi kapitány: Nenad Vukanics
MAGYARORSZÁG:
Vogel Soma – Manhercz K. 2, Erdélyi 2, Pohl 2, Bedő, Sedlmayer, Gyárfás. Csere: Várnai, Nagy Á. 1, Mezei 1, Jansik Sz. 1, Kovács Gergő 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól – emberelőnyből:
9/4, ill. 12/3
Gól – kettős emberelőnyből:
1/0, ill. 2/0
Gól – ötméteresből:
1/1, ill. –
Kipontozódott:
Vanpeperstraet (15. p.), Caumette (29. p.), Khasz (29. p.), Kovács Gergő (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás:
– Reménykedtem, hogy a körülmények ellenére is jó meccset tudunk játszani, de nem sikerült. A statisztikai adatok önmagukért beszélnek, kevés volt a védés, a labdaszerzés és a blokk, ezért veszítettünk viszonylag könnyedén. Akármihez nyúltunk, az nem sikerült, ebben benne volt a viszontagságos utazás is, de csalódott vagyok, mert többet ki lehetett volna hozni ebből a mérkőzésből. A kapott gólok száma egyáltalán nem elfogadható.

A csoport végeredménye: 1. Franciaország 4 pont, 2. Magyarország 3, 3. Oroszország 2

A NEGYEDDÖNTŐBEN (március 17.)
Olaszország–Magyarország

A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Kardos Gergely (Eger), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bedő Krisztián (Noisy-le-Sec – Franciaország), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Várnai Kristóf (Szolnok)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik