A magyar csapatnak ezen a napon nem volt esélye Franciaországban (Fotó: AFP)

 

Kalandos út során jutott el a magyar válogatott Franciaországba, de csak meg lehetett rendezni az összecsapást. A mieink Erdélyi Balázs góljával szerezték meg az elején a vezetést, majd Manhercz Krisztián találatával 2–1 volt ide, és igazából eddig voltunk meccsben.

A franciák még az első negyedben elléptek egy háromgólos periódussal (4–2), és bár háromszor is visszajöttünk mínusz egyre (6–5), a második félidő elején már négy volt a hátrányunk (10–6).

Enzo Khasz a negyedik játékrész elején már hatra növelte a differenciát (14–8), a vége pedig 15–10 lett.

A magyar csapat így a második helyen zárta a B-csoportot, így a negyeddöntőben az A jelű hármast behúzó Olaszország lesz a mieink ellenfele. A negyeddöntőben idegenben ugranak medencébe a mieink, a győztes bejut a szuperdöntőbe.

VÍZILABDA
FÉRFI VILÁGLIGA, EURÓPAI SELEJTEZŐ
B-CSOPORT
FRANCIAORSZÁG
–MAGYARORSZÁG 15–10 (5–3, 3–3, 5–2, 2–2)
Limoges, 865 néző. V: Putnikovics (szerb), Navarra (olasz)
FRANCIAORSZÁG:
GARSAU – Cannone, T. Vernoux 2, SAUDADIER 2, MARZOUKI 2, Khasz 2, Crousillat 2. Csere: Hovhannisyan (kapus), Marion-Vernoux, Caumette 1, IZDINSKY 3, Vanpeperstraet, Camarasa 1. Szövetségi kapitány: Nenad Vukanics
MAGYARORSZÁG:
Vogel Soma – Manhercz K. 2, Erdélyi 2, Pohl 2, Bedő, Sedlmayer, Gyárfás. Csere: Várnai, Nagy Á. 1, Mezei 1, Jansik Sz. 1, Kovács Gergő 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól – emberelőnyből:
9/4, ill. 12/3
Gól – kettős emberelőnyből:
1/0, ill. 2/0
Gól – ötméteresből:
1/1, ill. –
Kipontozódott:
Vanpeperstraet (15. p.), Caumette (29. p.), Khasz (29. p.), Kovács Gergő (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás:
– Reménykedtem, hogy a körülmények ellenére is jó meccset tudunk játszani, de nem sikerült. A statisztikai adatok önmagukért beszélnek, kevés volt a védés, a labdaszerzés és a blokk, ezért veszítettünk viszonylag könnyedén. Akármihez nyúltunk, az nem sikerült, ebben benne volt a viszontagságos utazás is, de csalódott vagyok, mert többet ki lehetett volna hozni ebből a mérkőzésből. A kapott gólok száma egyáltalán nem elfogadható.

A csoport végeredménye: 1. Franciaország 4 pont, 2. Magyarország 3, 3. Oroszország 2

A NEGYEDDÖNTŐBEN (március 17.)
Olaszország–Magyarország

A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Kardos Gergely (Eger), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bedő Krisztián (Noisy-le-Sec – Franciaország), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Várnai Kristóf (Szolnok)