Férfi vízi: visszavágtunk az oroszoknak az Eb-helyosztóért

Vágólapra másolva!
2018.11.13. 18:47
null
Erdélyi Balázs a nyáron egyszer, ezúttal háromszor talált be az oroszoknak (Fotó: Kovács Anikó)
Magabiztos győzelemmel folytatta az Európa-kupa és világliga selejtezőjét a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely 15–8-ra legyőzte Oroszországot.

 

Volt miért visszavágnia a mieinknek, ugyanis az orosz válogatott a barcelonai Európa-bajnokság helyosztóján egy góllal jobbnak bizonyult. Ezúttal is nehezen indult magyar szempontból a találkozó, ennek ellenére az első negyedet követően egygólos magyar előnnyel vonulhattak rövid pihenőre a felek.

A második felvonásra már sikerült teljesen felpörögni, különösen Varga Dénes volt elemében, aki végül öt góljával az összecsapás legeredményesebb magyar játékosának bizonyult. A harmadik negyed végén már hét góllal vezetett Märcz Tamás együttese, s bár a záró játékrészre visszavett, ezt a különbséget sikerült megtartani.

A németek 17–9-es legyőzése után tehát ismét könnyedén nyert a magyar válogatott, amely legközelebb december 11-én Máltát fogadja.

A világliga európai selejtezőjében négy négyes csoportban zajlanak a küzdelmek, mindegyikből az első két helyezett jut az Európa-kupa április 5. és 7. közötti nyolcas döntőjébe. Onnan az első három – és adott esetben a rendező – képviselheti a kontinenst a világliga szuperdöntőjében.

FÉRFI EURÓPA-KUPA ÉS VILÁGLIGA-SELEJTEZŐ
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
OROSZORSZÁG
–MAGYARORSZÁG 815 (2–3, 1–5, 1–3, 4–4)
Ruza. Vezette: Buch (spanyol), Budramisz (görög)
OROSZORSZÁG: Fedotov – Kopcev 1, Asajev, Holod 1, Liszunov, Sepeljev, Nagajev 1. Csere: Sztacenko (kapus), Szucskov, Andrjukov, Gyerevjankin 1, HARKOV 2, MERKULOV 2. Szövetségi kapitány: Szergej Jevsztignyejev
MAGYARORSZÁG: NAGY V. – ERDÉLYI 3, VARGA DÉNES 5, JANSIK D. 1, Hárai 1, Kovács Gergő 2, Vámos 1. Csere: Jansik Sz., Pohl, Zalánki 1, Német, Pásztor 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 7/6
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás:
– A csapat megmutatta, hogy sokra hivatott, és realitás az, hogy az oroszokat legyőzze akár idegenben is, aminek nagyon örülök, Jól játszottunk remekül működött a védekezésünk, ami stabil kapusteljesítménnyel párosult, ráadásul a helyzetkihasználásunkat sem érheti kritika. Úgy láttam, igazi csapatmunka eredménye volt a győzelem.

A magyar válogatott további programja
December 11.: Magyarország–Málta
Január 29.: Németország–Magyarország
Február 19.: Magyarország–Oroszország
Március 12.: Málta–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik