Férfi vízi-világliga: a 2. félidővel nyomtuk le Szlovákiát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.18. 20:19
null
A szlovák Seman Lukas Szivós Márton szorításában (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
A férfi vízilabda-világligában az európai zóna csoportkörének első fordulójában a magyar válogatott hétgólos győzelmet aratott Debrecenben a magát sokáig jól tartó, ám a nagyszünet után fokozatos elfáradó Szlovákia ellen.

 

Első akciónkat rögtön gólra váltottuk – Madaras Norbert éles szögből lőtte ki a rövid felsőt –, de a szlovákok fórgóllal egalizáltak. Pimasz ejtés után szerzett átlövés góllal még fordítottak is a vendégek, erre Vámos Márton, majd Szivós Márton felelt meg egy-egy bombával (4–3).

Büntetőből egyenlítettek ismét a vendégek, majd Varga Dániel engedett el egy távoli sistergőst. Ötödik kapott gólunkban már Nagy Viktor felelőssége is felmerült egy kicsit. A negyed vége előtt kontrát fejeztünk be góllal: Varga Dénes húzta a kapuba a passzt, majd testvére beejtésénél tette meg ugyanezt, így a nagyszünetre kettővel mentünk (7–5).

Védekezésünk ugyan rendben volt – méghozzá nagyon, emberhátrányban látványosan mozgott együtt a kapu előtti védelmi vonal, korlátok közé szorítva az ellenfelet, amely nem jutott igazi lövő pozícióig –, támadásban akadtak hiányosságaink. Különösen az összjátékot illetően, a medencében egy próbacsapat tempózott, rutinos emberekkel megerősítve.

A terveknek megfelelően Decker Attila tempózott a kapunkban a nagyszünetet követően, így már a vízből láthatta, ahogyan Varga Dénes ott folytatta, ahol abbahagyta: góllal. A nagy kedvvel és veszélyesen játszó Juraj Zatovics szerezte a hatodik szlovák gólt – saját magának a harmadikat –, de mivel társa nem igazán akadt, aggódnunk nem kellett. A védekezésekről szólt elsősorban a mérkőzés, amelynek harmadik negyedét Szivós újabb gólja zárta (9–6).

Vámos nagyszerű átlövés góljával indult a záró játékrész – nagyon kellett hozzá a szlovák kapus –, remek fóros passzjáték után Gór-Nagy Miklós húzta be a következőt. Fáradtak a vendégek, és mi ezt ki tudtuk használni. Vámos újabb gólt lőtt, majd Varga Dénes találata – negyedszer volt eredmény – zárta a mérkőzést (13–6).

FÉRFI VÍZILABDA VILÁGLIGA, EURÓPAI ZÓNA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA 13–6 (4–3, 3–2, 2–1, 4–0)
Debrecen, 1300
néző. V: Teixido (spanyol), Vaszenyin (orosz)
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Erdélyi, VARGA DÉNES 4, SZIVÓS 2, Mezei 1, Varga Dániel 1, Madaras 1. Cs: Decker A. (kapus), Lőrincz, Gór-Nagy 1, VÁMOS 3, Manhercz K., Német T. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
SZLOVÁKIA: Kozmer – Balaz, Kolarik 1, Famera 1, Seman, ZATOVIC 3, Bruder 1. Cs: Marek Tkac, Durik, Kratochvil, Maros Tkac, Bielik. Szövetségi kapitány: Antonio Estellar Serrahima
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 10/1
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Lőrincz (10. p.), Bruder (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Benedek Tibor:
– Az eredménnyel vagyok elsősorban elégedett, a játékban azért sok volt a hiba, amit természetesnek gondolok, hiszen az egy edzésnap alatt is sok mindent gyakoroltunk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a szlovákok ellen, láttuk a tavalyi világligameccseiket, úgy is készültünk, hogy inkább a mérkőzés második felében tudjuk realizálni azt a különbséget, ami a két csapat között megvan.
Antonio Estellar Serrahima: – Tanulni érkeztünk Magyarországra, hiszen csapatomnak sokat kell még fejlődnie, és nagy lehetőség volt, hogy a világbajnok ellen játszhattunk. A gyorsaság, az intenzitás jelentette a két együttes közti különbséget. Elsőre nem volt rossz a kisebb pálya, de kell még néhány alkalom, hogy teljes véleményt mondjak róla.
A csoport másik mérkőzésén
Görögország–Románia 15–8
További mérkőzések
B-CSOPORT

Szerbia–Spanyolország 9–1
Oroszország–Németország 12–9
C-CSOPORT
Franciaország–Olaszország 9–15
Horvátország–Törökország 13–3
Szabadnapos: Montenegró

A MAGYAR VÁLOGATOTT VILÁGLIGA SELEJTEZŐS MENETRENDJE
Magyarország–Szlovákia 13–6
Magyarország–Románia december 10., szerda, Miskolc
Görögország–Magyarország január 20., kedd
Szlovákia–Magyarország február 17., kedd
Románia–Magyarország március 17., kedd
Magyarország–Görögország április 14., kedd, Győr
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik