Férfi vízi: „Úgy érzem magam, mintha átúsztam volna a Balatont”

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2020.10.18. 16:45
null
Burián Gergely 10-es sapkában, a kép előterében (Fotó: Micheller Szilvia)
A tüdőgyulladás után visszatérő vízilabdázó, Burián Gergely pontot mentett az OSC-nek a Vasas ellen, de két erős hossz után úgy érzi, mintha átúszta volna a Balatont.

 

Az élvonalbeli férfi vízilabdacsapatok közül kétségkívül az OSC Újbudát tépázta meg leginkább a koronavírus-járvány, a csapat keretében ugyanis azok vannak kisebbségben, akik nem fertőződtek meg. Két játékost különösen megviselt a pandémia, ők sajnos súlyos szövődményekkel is szembesültek a betegségük során. Burián Gergely tüdőgyulladásból épült fel, Tóth Kristófot pedig kétoldali tüdőembóliával és tüdőgyulladással kezelték, és csupán a héten engedték ki a kórházból. Utóbbi értelemszerűen még távol áll a visszatéréstől, előbbit azonban már szerencsére a vízben láthattuk. Az OSC balkezese a szerdai, KSI elleni meccsen már játszott néhány percet és lőtt is egy gólt, míg a szombati, Vasas elleni rangadón már fél negyedeket vállalt. Mi több, ő egyenlített tizennyolc másodperccel a vége előtt, így lényegében pontot mentett csapatának a 8–8-ra végződő rangadón.

„Szerencsére már jól vagyok, de az erőnlétem még nem valami rózsás – válaszolta érdeklődésünkre Burián Gergely, aki Vasas-nevelésként két góllal szomorította el korábbi együttesét. – Körülbelül harmincszázalékos állapotban vagyok, két erős hossz után úgy érzem magam, mintha átúsztam volna a Balatont. Úgyhogy ezen még dolgozunk... Őszintén szólva nagyon csalódott vagyok a döntetlen miatt, mert szinte végig vezettünk. A harmadik negyedben nem lőttünk gólt, és ezt nem engedhetjük meg magunknak. Egyszer-kétszer elaludtunk védekezésben, személy szerint sajnos én is hibáztam egyet. Annak ugyanakkor nagyon örülök, hogy volt tartása a csapatnak a végén, nem omlottunk össze a Vasas fordításától, és kétszer is egyenlíteni tudtunk. Így mondhatjuk, hogy örülök az egy pontnak, bár nagyon szerettem volna nyerni.”

Ez a döntetlen azért is érhet sokat, mert az OSC még messze nem teljes kerettel játszott, míg a pandémia által korábban ugyancsak sújtott Vasasban már mindenkit beírhatott a jegyzőkönyvbe a tavaly még az OSC-t irányító Vad Lajos vezetőedző. Egyébként a nyári szakításnak nem volt semmiféle utóélete (mint ismeretes, a főszponzor, a vezetőedző és három játékos ment át Újbudáról Angyalföldre), mindenki elegánsan kezelte a helyzetet.

„Nem akarom erre fogni a döntetlent, de tény, hogy nálunk volt két komolyabb hiányzó is, ráadásul Hárai Balázs korán kiszállt a meccsből – fogalmazott Burián. – Ezért is örülök annak, hogy volt tartásunk, és legalább egy pontot megszereztünk. Nem könnyű úgy játszani, hogy kettővel kevesebben vagyunk, és ahogy mondtam, én sem vagyok még százszázalékos állapotban, így aztán vannak olyan játékosok, akiknek még többet kell bent lenniük a medencében. Ez rendkívül fárasztó, de már nem foghatunk arra semmit, hogy a csapat kétharmada koronavírusos, hiszen elkezdtük az edzéseket és játszunk. Ez nyilvánvalóan nehézség, azonban úgy gondolom, hogy előbb-utóbb az összes együttes átesik ezen. Alkalmazkodnunk kell a helyzethez, és ebből kihozni a maximumot.”

Az OSC egyébként sorra pótolja a mérkőzéseit: szerdán a Szegedet, szombaton a Kaposvárt fogadja a Nyéki uszodában, majd a következő héten kedden Debrecenben, szombaton pedig a Szőnyi úton lesz jelenése.

„EZEK VAGYUNK MI”
„Az, hogy tudunk küzdeni és nagy szívünk van, az a minimum – mondta Varga Dániel, az OSC Újbuda vezetőedzője. – Ahhoz, hogy ilyen jó csapatok ellen rangadókat tudjunk nyerni, fegyelmezettségre, gondolkodásra, alázatra és az alapok megfelelő végrehajtására van szükség. Nyilván a jelenlegi állapotunk közrejátszik mindebben, hiszen Erdélyi Balázs és Tóth Kristóf nélkül pólóztunk az egész meccsen, és a kiállított Hárai Balázs nélkül másfél negyedet, de ezek vagyunk mi, hétfőn lezártuk a mögöttünk álló két hónapot. Nem a poszt-covidos sajnálattengerben szeretnék fürdeni, a rendelkezésre álló erőforrásokat jobban kell felhasználnunk, és többet kihozni magunkból. Jelenleg itt tartunk, jobb az egy pont, mint a nulla, nagyon sok van még előttünk, viszont ki kell javítani a hibákat.”
Varga Dániel a cserejátékosait instruálja (Fotó: Micheller Szilvia)
Varga Dániel a cserejátékosait instruálja (Fotó: Micheller Szilvia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik