Férfi vízi ob I: Vállalom a következményeket – Varga Dénes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.29. 15:52
Varga Dénes, a Ferencváros vízilabdázója bocsánatot kért azért, amiért megütötte Burián Gergelyt, az OSC játékosát, aki a szövetség büntetése miatt szerdán nem lehet ott az Eger elleni bajnoki elődöntőben.

A szombati bajnokin történt esetet követően Buriánt kiállították, de a szövetség a videofelvételek alapján Varga ellen indított eljárást.

„Mivel nagy téttel bíró összecsapás volt, a mérkőzés hevében, indulatosan cselekedtem. Szégyellem azt, ami történt, mert nem a sportághoz és a klubomhoz méltó magatartást tanúsítottam. Ezért elsősorban a fiatal vízilabda-növendékektől kérnék elnézést, mert egy konfliktust nem így kell kezelni. Természetesen vállalom tettemért a következményeket, és nagyon sajnálom!” – idézte a fradi.hu az eltiltásáról nyilatkozó Varga Dénest.

„Mint az FTC vízilabda-szakosztályának vezetője, mélységesen elítélem Varga Dénes tettét. A Ferencváros és a magyar vízilabda-válogatott játékosa és csapatkapitánya nem tehet ilyet, ezért a büntetést elfogadjuk, és a Magyar Vízilabda-szövetség mellett külön a klub részéről is szankcionálni fogjuk az esetet. A játékos meggondolatlanul és felelőtlenül cselekedett! A klub nevében is elnézést kérünk Burián Gergelytől!” – mondta Madaras Norbert, az FTC pólószakosztályának elnöke.

Az elődöntő az egyik fél hetedik pontjáig tart, de mivel a csapatok itt még magukkal viszik az egymás ellen játszott mérkőzések eredményeit, a zöld-fehérek 6–0-s előnnyel kezdik az összecsapást, így egy győzelemmel biztosíthatják helyüket a fináléban.

VÍZILABDA
FÉRFI OB I,
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
SZERDA
19.00:
A-Híd OSC Újbuda–Szolnoki Dózsa
20.15: FTC-Telekom Waterpolo–ZF-Eger

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik