Férfi vízi ob I: ezúttal nem volt kérdés, döntőben a Szolnok!

Vágólapra másolva!
2018.05.05. 17:17
null
Az Eger játékosai a meccs után pacsikkal vigasztalták egymást (Fotó: Fodor Orsolya)
A címvédő Szolnok 9–4-re legyőzte az Egert a férfi vízilabda ob I elődöntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel bejutott a fináléba, amelyben a Ferencváros lesz az ellenfele.

 

A Szolnok az elődöntő első meccsét ötméteresekkel elveszítette az Eger ellen, idegenben azonban hatgólos győzelemmel javított. A továbbjutásról döntő harmadik mérkőzésen a címvédő ismét a szebbik arcát mutatta, és végig vezetve magabiztosan nyert.

Az egriek 3–2-ig tudták tartani a lépést a Szolnokkal, amely ezt követően 3–0-s szériát futott, és a harmadik negyed 4–1-re lett az övé (8–3). A záró játékrészben a vendégek teljesen elbizonytalanodtak, előfordult, hogy kettős emberelőnyből sem tudták bevenni a nagyszerűen védő Nagy Viktor hálóját. A magyar válogatott kapus a társaktól is sok segítséget kapott, hiszen remekül működött a szolnokiak védekezése.

A sorozatban negyedik bajnoki címére hajtó Szolnok 7–6-os összesítéssel megnyerte az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcot, és készülhet a Ferencváros elleni döntőre.

A kilencedik helyért a Kaposvár és a PVSK játszhat.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
RÁJÁTSZÁS, 3. MÉRKŐZÉS
ELŐDÖNTŐ
SZOLNOKI DÓZSA–ZF EGER 9–4 (1–0, 3–2, 4–1, 1–1)
Szolnok, 1100
néző. V: Rubos, Csanádi
SZOLNOK: NAGY V. – Younger, Jansik D. 1, Prlainovics 2, Mezei T. 1, ZALÁNKI 1, GOCICS. Csere: Bátori, Hangay, M. Alekszics 1, Milos Csuk 1, KIS G. 2, Fülöp. Edző: Cseh Sándor
EGER: B. Mitrovics – Rasovics 1, Hosnyánszky 1, Angyal, Decker Á., Lőrincz, Vlahopulosz 1. Csere: Kovács G., Csucskovics, Hárai, Biros B., Avramovics 1. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 12/4, ill. 13/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. 1/0
Kipontozódott: Angyal (32. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Gocics (29. p.)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–6 a Szolnok javára.
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– Végig kiélezett, de korrekt párharcot vívtunk az Egerrel. Vesztett helyzetből, három hatos állásból is felálltunk, erre büszkék lehetünk. Ami pozitívum még, hogy az elődöntőben összesen tizenhárom gólt kaptunk. A lényeg, hogy pozitív élményekkel zártuk az elődöntőt, és várjuk a finálét.
Dabrowski Norbert: – Négyszer is legyőztük a szolnoki csapatot az évadban, és az elődöntő elején is úgy gondoltuk, hogy fogható az ellenfelünk. Sajnáljuk, hogy nem sikerült a fináléba jutás, hosszú volt az elődöntő, és elfáradtunk a végére.

A 9–12. HELYÉRT
KAPOSVÁRI VK–VASAS PLAKET 11–4 (2–0, 3–2, 4–1, 2–1)
Kaposvár, 100
néző. V: Németh András, Kovács Cs. Tamás
KAPOSVÁR: KRÉMER – Lukács Á. 1, Kovács O., GIGA 3, DOBOS D. 3, Tóth K. 1, Juhász-Szelei. Csere: Palotás S. 1, PATAKI 1, Varga Zs., Tóth Á., Sántavy 1, Németh L. Edző: id. Berta József
VASAS: Jónás Gy. – Bencz, Bóbis 1, Séllay-Rauscher, Simon H. 1, Hőna, Takács B. Csere: Tihanyi (kapus), Hajdú A., Fazekas G., Trombitás, Marnitz G. 2, Steinmetz Á. Edző: Földi László
Gól – emberelőnyből: 13/2, ill. 7/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/0
Kiállítás (végleg cserével): Juhász-Szelei (22. p.), Lukács Á. (24. p.), Hajdú A. (30. p.)
Kipontozódott: Trombitás (31. p.)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–6 a Kaposvár javára
MESTERMÉRLEG
Id. Berta József :
– Ezeken a meccseken a pillanatnyi forma dönt. Remekül védekeztünk, jól ment a játék. Nagyon jó érzés volt kaposvári edzőnek lenni.
Földi László: – Sokkal motiváltabb volt a Kaposvár, így megérdemelten nyerte meg a párharcot. A találkozóról összegzés gyanánt csak annyit, hogy elfogytunk a végére.

PVSK MECSEK-FÜSZÉRT–METALCOM-SZENTES 7–5 (1–1, 3–1, 1–1, 2–2)
Pécs, 200
néző. V: Mucskay, Homonnai
PVSK: Józsa – Csacsovszky A. 1, Lajkó, CSACSOVSZKY E. 2, Chilko 1, Szatmári 1, Horváth Zs. Csere: Krizsán, CSABA 2, Rakonjac, Opacak. Edző: Lukács Gergely
SZENTES: György – Werner, Somogyi 1, Pellei F., NAGY M. 3, Palotás, Hegedűs. Csere: Vörös 1, Kiss K., Tóth Gy., Kókai, Pellei K., Takács J., Meixner. Edző: Pellei Csaba
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 11/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. 2/1
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 2/1
Kiállítások: György (18. p.), Hegedűs (22. p.), Horváth Zs. (27. p.), Nagy M. (27. p.), Csaba M. (29. p.)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–6 a PVSK javára
MESTERMÉRLEG
Lukács Gergely:
– Gratulálok mindkét csapatnak, súlyos vereség után álltunk fel, óriási tartása volt a csapatnak. Nagyon büszke vagyok játékosaimra, a Szentesnek további sok sikert kívánok a bajnoksághoz.
Pellei Csaba: – Ilyen mérkőzésre számítottam, elöl jól játszottunk, de kevésbé voltunk hatékonyak, mint a legutóbbi meccsünkön. A hét kapott gól teljesen vállalható itt Pécsen. A Pécs megérdemelten nyerte meg a párharcot, gratulálok neki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik