Férfi vízi ob I: a Szolnok idegenben visszavágott az Egernek

Vágólapra másolva!
2018.05.02. 20:20
null
Tizenkétszer került az Eger kapujába a labda (Fotó: Koncz György)
A címvédő Szolnok 12–6-ra győzött Egerben a férfi vízilabda ob I elődöntőjében, így szombaton hazai környezetben kiharcolhatja a döntőbe jutást.

„Elég volt már ebből a párharcból” – csengtek egybe a vélemények az egri Bitskey uszoda oldalában lévő kis kávézóban. Még szép, hiszen a hevesiek 6–3-as előnyben várták a Szolnoki Dózsa elleni bajnoki elődöntő újabb felvonását, s mert hét pontig tart a párharc, a siker a finálét jelentette volna a ZF-Egernek.

Az idény hatodik Eger–Szolnok összecsapása egyébként tökéletes talányt jelentett, hiszen legutóbb kőkemény védekezés mellett 3–3-as rendes játékidőt követően ötösökkel nyert az Eger Szolnokon, viszont a Tisza-partiak az egyetlen győzelmüket gólgazdag, 16–7-es partin érték el.

Az másfél perc alatt eldőlt, hogy ezúttal az egy héttel ezelőtti meccsel ellentétben „vízilabdás” eredmény lesz, hiszen Mezei Tamás emberelőnyös góljára a közönségkedvenc Hosnyánszky Norbert felelt. A sok nagy csatát megélt Szolnokot cseppet sem nyomta agyon a győzelmi kényszer, remekül sáfárkodott az emberfórjaival, és az első negyed végére 3–1-re, majd a 12. percben 5–1-re vezetett.

„Nagy a baj” – érezhették a szurkolók és Dabrowski Norbert, az Eger edzője is, aki előbb övéinek mondta el a feladatokat, majd segítőjén, Petrovai Mártonon bemutatva a bíróknak magyarázta el jóval hevesebben, mi is történt a medencében.

Nem könnyítette meg az Eger dolgát, hogy Nagy Viktor a tőle megszokott vehemenciával és hatékonysággal védett, ráadásul a 6–3-as félidei hátrány nem sok jót ígért a hazaiaknak. Bár Sztrahinja Rasovics amolyan „őszinte”, távoli bombával visszahozta a reményt, Kis Gábor megint tökéletesen megjátszott emberelőnyből vágta a labdát Braniszlav Mitrovics kapujába. Ugyan még csak a harmadik negyed derekán jártunk, elúszni látszott a hajó az egrieknek, pláne miután a kettős fórt is kihagyták. A meccs hőfokát Hosnyánszky Norbert végleg cserés kiállítása, majd a hajrában Bedő Krisztián négyperces büntetése is mutatta.

Az Egernek nem volt visszaút, 12–6-ra kikapott, így szombatra maradt a döntés.

Egy nyertese viszont már biztosan van a párharcnak: a már finalista FTC, mert az elnyúló elődöntő és a Bajnokok Ligája miatt alaposan elfáradó ellenfelet kap az aranyéremért.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
RÁJÁTSZÁS, 2. MÉRKŐZÉS
ELŐDÖNTŐ
ZF-EGER–SZOLNOKI DÓZSA 6–12 (1–3, 2–3, 3–3, 0–3)
Eger, 1100
néző. V: Székely B., Németh András
EGER: B. Mitrovics – Kovács G., RASOVICS 2, Csucskovics 1, Hárai, Vlahopulosz 1, HOSNYÁNSZKY 2. Csere: Csiszár (kapus), Bedő, Avramovics, Lőrincz, Angyal, Decker, Biros B. Edző: Dabrowski Norbert
SZOLNOK: NAGY V. – Younger 1, PRLAINOVICS 3, Alekszics, MEZEI 1, ZALÁNKI 2, Gocics. Csere: KIS G. 3, BÁTORI 2, Jansik D., Hangay Z., Milos Csuk, Fülöp. Edző: Cseh Sándor
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 11/7
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2
Kipontozódott: Jansik (24. p.)
Kiállítva (cserével végleg): Hosnyánszky (21. p.)
Kiállítva (brutalitásért): Bedő (28. p.)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állása: 6–6
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– Semmi extra nem történt, a Szolnokot háromszor egymás után lehetetlen küldetés legyőzni. Biztosan jó dolog, hogy a két bajnoki elődöntő között a világválogatott Reccóval kellett mérkőznünk. Tudtuk előre, hogy nehéz lesz a kettős terhelés, nem voltunk elég frissek. Szombaton brusztos meccs lesz és a pihent Fradi egy fáradt ellenfelet kap a döntőben. Remélem, mi leszünk azok.
Cseh Sándor: – Jól játszottunk, pontosabban és magasabb fordulatszámon pólóztunk. Az Eger fáradtabb volt, feszült mérkőzésen végig nálunk volt az előny. A négyperces kiállítás már 10–6-os vezetésünknél történt, nem befolyásolta a végeredményt. A párharc továbbra is háromesélyes, szombaton dől el.

AZ 5–8. HELYÉRT
DEBRECENI VSE–MKB-EUROLEASING-BVSC-ZUGLÓ 9–10 (1–4, 1–1, 3–2, 4–3)
Debrecen, 250
néző. V: Homonnai, Csizmadia
DEBRECEN: Lévai M. – Vidovics 1, Fekete G., Obradovics, Durík, SZŐKE 2, Kállay 1. Csere: Süveges, Dienes, Somlai, FEJŐS R. 1, Boros 1, MACSI P. 3. Edző: Komlósi Péter
BVSC: GYÖRKE – Pásztor M. 2, Mészáros, Török B. 1, Kovács P. 2, CZIGÁNY K. 1, CSAPÓ M. 2. Csere: Ambrus F., Sugár, Várnai 1, Mátyok, SZABÓ BENCE 1, Nagy Á. D. Edző: Szűcs Levente
Gól – emberelőnyből: 11/2, ill. 10/1
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Török B. (27. p.), Pásztor M. (32. p.)
Kiállítva (cserével végleg): Obradovics (23. p.)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–3 a BVSC javára
MESTERMÉRLEG
Komlósi Péter:
– Az egész szezonbeli teljesítményével érdemelte ki a BVSC ezt a győzelmet. Nem tudom elképzelni, hogy lehet az utolsó két másodpercben ilyen kiélezett szituációban gólt kapni. Nem jártam még így. Ettől függetlenül nagyon küzdöttünk.
Szűcs Levente: – Így a bajnokság végén már nagyon nehéz fejben bírni ezeket a tétmeccseket. Nem azért nyertünk, mert jobbak voltunk. Az egész idényben nyújtott teljesítményünket hálálta meg az élet. Még nehezebb mérkőzés következik számunkra, javulnunk kell. Az időkérésnél ennyire nem okos az edző, hogy konkrétan ezt kérje, úgy hívják ezt, hogy „belőtt korong": dobjuk előre a labdát, és valaki érjen bele.

A 9–12. HELYÉRT
METALCOM-SZENTES–PVSK MECSEK-FÜSZÉRT 16–2 (5–0, 4–0, 3–1, 4–1)
Szentes, 100 néző. V: Marnitz M., Kovács Cs. T.
SZENTES: GYÖRGY D. – NAGY M. 3, Vörös V. 1, PALOTÁS 3, Werner 1, Hegedűs B. 1, SOMOGYI B. 2. Csere: KÓKAI T. 2, Kiss K. 1, Pellei K. 1, Tóth Gy., Pellei F., Takács J. 1. Edző: Pellei Csaba
PÉCS: Barát – Horváth Zs. 1, Csaba M., Csacsovszky E., Csacsovszky A., Chilkó, Szatmári. Csere: Józsa (kapus), Sebestyén B., Mijics, Lajkó M., Rakonjac, Krizsán 1, Opacak. Edző: Lukács Gergely
Gól – emberelőnyből: 5/2, ill. 6/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kiállítás (végleg cserével): Csacsovszky E. (23. p.)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állása: 6–6
MESTERMÉRLEG
Pellei Csaba:
– Vannak ilyen mérkőzések, amikor az egyik csapatnak minden, a másiknak semmi nem sikerül. Ezúttal mi voltunk a nyerő oldalon, ráadásul a jó játékunk remek kapusteljesítménnyel párosult. Semmi nem dőlt el, tudjuk, hogy szombaton kőkemény mérkőzés vár ránk Pécsen.
Lukács Gergely: – Ennek a súlyos vereségnek én vagyok a felelőse, hiszen nem tudtam felkészíteni csapatomat erre az összecsapásra. Az egész bajnokság folyamán nem követtünk el annyi hibát, mint ezen az estén, nem tudtunk gólt szerezni, ami teljesen elbizonytalanított bennünket. Lehajtott fejjel és alázattal kell dolgoznunk tovább, ez a találkozó pedig intő példa a jövőre nézve.


VASASPLAKET–KAPOSVÁRI VK 8–7 (3–3, 2–2, 3–1, 0–1)
Komjádi uszoda, 100
néző. V: Mucskai, Csanádi
VASAS: Jónás – Simon H., BENCZ 3, Hőna 1, Takács B., Sélley-Rauscher 1, Bóbis. Csere: STEINMETZ Á. 2, Hajdú A., Marnitz 1, Ladányi, Trombitás. Edző: Földi László
KAPOSVÁR: KRÉMER – Dobos 2, Lukács Á. 1, Varga Zs., Tóth K., Juhász-Szelei 1, GIGA 3. Csere: Pataki, Sántavy, Palotás. Edző: id. Berta József
Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 8/4
Gól – kettős emberelőnyből: –, 1/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Hőna (32. p.)
Kiállítva (cserével végleg): Varga Zs. (26. p.)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcban az állás: 6–6
MESTERMÉRLEG
Földi László:
– Két foghíjas együttes játszott sok hibával, örülök, hogy le tudunk menni még egy mérkőzésre Kaposvárra, készülünk a szombati összecsapásra.
id. Berta József: – Nyerni szeretnénk, nem pedig jól játszani... Sajnos megszakadt a tizenhárom meccses veretlenségi sorozatunk, amit nagyon sajnálok. Sérülés miatt két alapember hiányzott a csapatból, amit megéreztünk, két messziről kapott gól pecsételte meg a sorsunkat a harmadik negyedben.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik