Férfi vízi MK: trónfosztás, az Eger ötméteresekkel legyőzte a Szolnokot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.13. 18:07
null
Egri öröm: mindenki a medencébe! (Fotó: MTI)
A ZF-Eger férfi vízilabdacsapata nyerte meg a BENU Magyar Kupát, miután a hazai rendezésű fináléban ötméterespárbajt követően jobbnak bizonyult az előző kiírásban győztes Szolnoki Dózsa-Közgépnél. Az egriek 1972, 2008 és 2009 után negyedszer nyertek MK-t, legutóbbi két döntőjüket (2010-ben a Vasas, 2011-ben a Honvéd ellen) elveszítették.

 

Az Eger szerzett vezetést a találkozón, de a Szolnok duplával fordított. Az első negyed végén ikszre álltak a felek egy olyan mérkőzésen, amelyen a taktika és a fegyelmezett védekezés dominált. Az első negyed utolsó gólját szerző Eger a másodikban kettővel meglépett – így 3–0-s szériában volt –, és közel járt ahhoz, hogy kétgólos előnnyel vágjon neki a második félidőnek. A negyed ugyanis annak rendje és módja szerint lepörgött, ám a szünetben kiderült, hogy büntetőt érő figyelmetlenség törtét a második negyed végjátékában – a kiállított előbb tért vissza –, így a harmadik játékrész rendhagyó módon a második végével vette kezdetét. Konkrétabban a szolnoki büntetővel, amelyet Varga Dénes váltott gólra.

A kellemetlen közjáték nem zavarta meg az egrieket, akik újfent megléptek két góllal. Viszont ébresztőt fújt a Szolnoknak, amely válasz nélkül maradt duplával egyenlített. Mindkét együttes feltolta a védekezését, így nehéz helyzetben voltak a lövők. A harmadik negyed végjátékában erre Milan Alekszics cáfolt rá, aki nagyszerű gólt lőtt távolról. Először vezetett a Dózsa. Nem sokáig. Milos Csuk góljával, így egri egyenlítéssel indult a negyedik játékrész. Egymás nyakán lógtak a felek, szó szerint és az eredményt tekintve is. Viszont érződött már némi fáradtság, így a támadó fél közelebb tudott kerülni a kapuhoz. Ott aztán ment a bruszt, forrt a víz. Három perccel a vége előtt Bedő Krisztián jutott centerben lépéselőnyhöz védőjével szemben, így megint az Eger vezetett. Már kupagyőztesnek is érezhette magát a házigazda, amikor a negyed zárásaként Varga Dénes víz alá nyomva is bevágott egy bejátszást. 13 mp volt hátra akkor a negyedből, jöhettek az ötméteresek! A párbajban az utolsó dobás döntött: miután kilenc próbálkozó kísérlete sikerrel járt, Vámos Márton hibázott.

FÉRFI VÍZILABDA
BENU MAGYAR KUPA
DÖNTŐ

ZF-EGER–SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP 8–8 (2–2, 2–1, 1–3, 3–2) – ötméteresekkel 5–4
Eger, 1800
néző. V: Székely Balázs, Kun
EGER: B. MITROVICS – Erdélyi 1, MILOS CSUK 2, Csucskovics, BEDŐ 2, Vapenszki, Lőrincz. Cs: HOSNYÁNSZKY 1, Angyal, Fejes, Szivós M. 1, Biros P. 1, Biros B. Edző: Dabrowski Norbert
SZOLNOK: Nagy V. – VARGA DÉNES 3, SZ. MITROVICS 2, Jansik D., Mezei, Madaras, Vámos 1. Cs: M. ALEKSZICS 2, Fülöp, Gocics, Younger, Varga Dániel, Kis G. Edző: Cseh Sándor
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 10/4
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kiállítva (végleg cserével): Kis G. (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– Egy ötméteressel voltunk jobbak a Szolnoknál. A rendes játékidő során végig játszottunk az idővel, voltak kritikus részei a találkozónak, amelyeket túl kellett élnünk valahogy ebben a felállásban, de mindent megcsináltak a srácok, amit kértem. Mindig a védekezés és a fegyelmezettség a kulcs, ez nem is lehet kérdés. Úgy érzem, ez siker a miénk, az enyém.
Cseh Sándor:– Voltak hibák a mérkőzés során, elég sok helyzetet kihagytunk. Csak egy példa: ha a harmadik negyedben hat ötnél belőjük a lefordulást, hét ötös előnyünkkel kezdődik a záró negyed. Ettől függetlenül azt gondolom, úgy játszottunk, ahogyan egy kupadöntőben kell. Mi is megérdemeltük volna az aranyérmet, de az Eger egy kicsivel jobban, mert hazai közönségük előtt még többet tudtak kihozni magukból, mint mi.
BENU MAGYAR KUPA 2015–2016
1. ZF-Eger
(Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Biros Barnabás, Biros Péter, Csiszár Boldizsár, Csoma Kristóf, Milos Csuk, Uros Csucskovics, Erdélyi Balázs, Fejes Benedek, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Lőrincz Bálint, Magyar Márton, Braniszlav Mitrovics, Nagyváradi Ádám, Szivós Márton, Borisz Vapenszki, Zalánki Gergő. Edző: Dabrowski Norbert)
2. Szolnoki Dózsa-Közgép
3. Szeged-Diapolo és A-Híd-OSC-Újbuda

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik