Férfi vízi MK: sima sikerrel jutott a döntőbe az FTC

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.12.07. 19:13
null
Sima sikerrel jutott a döntőbe az FTC (Fotó: Török Attila)
A Ferencváros bejutott a férfi vízilabda Magyar Kupa fináléjába, mivel a szombati elődöntőben 13–8-ra legyőzte a Szolnoki Dózsát. A szombat esti második elődöntőben az OSC 11–9-re legyőzte Miskolcot.

 

A Ferencváros remekelt az első félidőben, 5–0-s első negyed után a meccs második felére 8–1-gyel fordulhatott rá – noha a harmadik játékrészt a Szolnok behúzta 4–1-gyel, ez sem volt elég ahhoz, hogy a „vendégek” visszahozzák a mérkőzést, melyet az FTC 13–8-ra megnyert, egyúttal bejutott a Magyar Kupa döntőjébe.

A Ferencváros ellenfele az OSC lesz a döntőben, miután az újbudai együttes 11–9-re legyőzte Miskolcot.

VÍZILABDA
BENU FÉRFI MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ, KOMJÁDI BÉLA USZODA
ELŐDÖNTŐ
FTC-TELEKOM–SZOLNOKI DÓZSA 13–8 (5–0, 3–1, 1–4, 4–3)

Komjádi uszoda, 1000 néző. V: Kun, Tóth I.
FTC:
VOGEL SOMA – FUNDULISZ 3, VARGA DÉNES 3, Jansik Sz. 2, NÉMET T. 2, Sedlmayer, Vámos 2. Csere: Gárdonyi (kapus), Constantin-Bicari, Pohl, Younger, Zalánki 1, Jaksics, Nyíri B. Edző: Varga Zsolt
SZOLNOK:
Nagy V. – Jansik D., Bátori, SZUBOTICS 2, LAZICS 1, Várnai 2, V. Rasovics. Csere: Bányai (kapus), Angyal 1, Dőry 1, Szatmári, Teleki, Szeghalmi 1, Schmölcz. Edző: Zsivko Gocics
Gól – emberelőnyből: 10/6, ill. 13/4
Gól – ötméteresből:
5/5, ill. 1/0
Kipontozódott:
Várnai (25. p.), Jaksics (30. p.)
Kiállítva (végleg, cserével):
Nagy V. (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Kitűnően kezdtünk, stabil volt a védekezésünk, jöttek a védések is a kapuból. Mindig azt mondom, hogy ez a játékunk alapja, és ha ez megvan, akkor is nyerni tudunk, ha éppen nem támadunk olyan jól. A második félidőre azt kértem, hogy a nagy különbség ellenére se váltsunk ritmust, de a döntőre is gondolva kicsit visszavettek a játékosok, és azért a Szolnok is feljavult közben.
Zsivko Gocics: – Nagyon csalódott vagyok, mert pont úgy kezdtünk, ahogyan nem lett volna szabad. Felhívtam a csapat figyelmét arra, hogy koncentráljunk a mérkőzés elején, ehhez képest az első félidő pocsék lett. Megérdemelten nyert a Ferencváros, azért tudtunk visszajönni a meccsbe, mert az ellenfelünk még vasárnap is játszik.

A-HÍD OSC ÚJBUDA–PANNERGY-MISKOLCI VLC 11–9 (3–1, 3–3, 3–1, 2–4)
Komjádi uszoda, 800 néző. V: Marjay, Vogel G.
OSC: B. Mitrovics – MANHERCZ K. 3, PRLAINOVICS 1, Randjelovics, Hárai, ERDÉLYI 3, DRASKO BRUGULJAN 1. Csere: Ubovics 1, Bundschuh 2, Kovács Gergő, Tóth M., Burián. Edző: Vad Lajos
MISKOLC:
Csoma – Sztojanovics, Banicsevics, NAGY Á. 3, MISICS 3, Vadovics V. 1, LŐRINCZ 2. Csere: Bedő, Milicsics, Manzi, Hornyák O. Megbízott edző: Kis István
Gól – emberelőnyből: 5/11, ill. 3/9
Gól – hármas emberelőnyből:
–, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Bundschuh (28. p.), Prlainovics (28. p.), Lőrincz (31. p.), Randjelovics (32. p.)
Kiállítva (végleg, cserével):
Hárai (29. p.)
MESTERMÉRLEG

Vad Lajos:
– Döntőbe jutni a legnehezebb, ez ezen a találkozón is bebizonyosodott. Az egymeccses párharcokra mindig rányomja a bélyegét a nagy tét, el kell ismernem, kimondottan rosszul játszottunk. Remélem ez a döntőben nem így lesz.
Kis István:
– Egy hete készülünk együtt a csapattal, azt gyakoroltuk, amit én elképzeltem, s úgy gondolom, nyolcvan százalékban meg is valósítottuk a tervezetteket. Amikor ezt tettük, meglátszott az eredményen, amikor lankadt a figyelem, akkor az OSC kihasználta. Két előnyt úgy passzoltunk el, hogy üres játékos volt a kapufánál, s éppen kettő góllal kaptunk ki... Nem mondom, hogy ha ezeket belőjük, akkor egál, de szorosabb, az biztos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik