Vári Attila szerint a csapatok nagyon örültek, hogy befejezik a Magyar Kupa küzdelmeit (Fotó: Tumbász Hédi, illusztráció)

 

„Mindenki játszani akart” – jelentette ki az M4 Sport híradójában annak kapcsán, hogy az elnökség szerdai döntése értelmében szeptember 9. és 20. között, később kijelölendő két napon sor kerül a két elődöntőre és a fináléra.

Vári arról is beszámolt, hogy megtartják azt a bemutató strandvízilabda-tornát is, amelyen négy csapat, köztük az olimpiai bajnokokkal felálló Millennium Masters is medencébe ugrik.

Az MK végjátéka múlt héten a Margitszigeten zajlott, amikor kiderült, hogy a címvédő FTC-Telekom Waterpolo négy játékosa is megfertőződött a koronavírussal, ezért a hátralevő meccseket elhalasztották, ahogy a Millennium Masters fellépését is.

Vári a bajnokság jövő hétvégi rajtjával kapcsolatban elmondta, azoknak a csapatoknak, amelyeknél koronavírusos játékos van, halasztást kell kérniük, amelyet elfogad a szövetség. Hozzátette, ugyanez vonatkozik a Szentes együttesére, amelyben bár nincs pozitív eset, de hatósági karanténban van.

Azt mondta továbbá: október végére, november elejére szeretnének barátságos mérkőzéseket szervezni a válogatottnak.