Férfi vízi: harmadik meccsét is megnyerte a magyar válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.17. 21:12
null
Nagy Viktor jól védett, gólpasszt is adott (Fotó: Koncz György)
Döcögős kezdés után a 4–0-s harmadik negyednek köszönhetően harmadik mérkőzését is megnyerte a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely végül 8–7-re győzött Spanyolország ellen a kecskeméti Európa-kupa-selejtezőn.

Akárcsak pénteken a románok ellen, ezúttal is kicsit döcögősen kezdett a magyar csapat, ez pedig azt eredményezte, hogy a spanyolok – akik délelőtt meglepetésre kikaptak a franciáktól – kétgólos előnyben is voltak már a nyitó negyedben, Bátori Bence azonban egy másodperccel a dudaszó előtt minimalizálta a különbséget.

A második játékrészben a tavaly hazai rendezésű világbajnokság legértékesebb játékosa, Vámos Márton, valamint a kapus, Nagy Viktor vette hátára a csapatot: előbbi két gólt szerzett, utóbbi pedig több remek védést is bemutatott, így döntetlennel értek a nagyszünethez a felek.

A harmadik felvonásban újra Vámos pillanatai következtek, előbb egy ötméteres értékesített könnyedén, majd akcióból bombázta szét a hálót. A játékvezetők megpróbálták kiállításokkal felhozni a spanyolokat, de jól működött az emberhátrányos védekezés, ráadásul a túloldalon a szerencse a magyarokat segítette, miután a blokkról vágódott a hálóba a labda. A játékrészt Zalánki Gergő gólja zárta (8–4).

Négygólos előnye birtokában a hazai csapat elég kényelmesre vette a tempót, a spanyolok pedig sorozatban három gólt szerezve másfél perce a vége előtt egyetlen találatnyira felzárkóztak. A magyarok nem tudtak felpörögni, emberelőnyt is rontottak, a túloldalon viszont a spanyolok is kulcsszituációban rontottak, így maradt a 8–7.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA, SELEJTEZŐ
Magyarország–Spanyolország 8–7
(2–3, 2–1, 4–0, 0–3)
Kecskemét, 700 néző. V: Vojevogyin (orosz), Dalli (máltai)
MAGYARORSZÁG: NAGY V. – Bátori 1, Jansik D., Erdélyi 1, Bedő, VÁMOS 4, Zalánki 1. Csere: Angyal, Manhercz K., Mezei, Jansik Sz., Kovács Gergő 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
SPANYOLORSZÁG: Lorrio – Munarriz, del Toro, Larumbe, Barroso, ESPANOL 3, Cabanas 1. Csere: Granados, Minguell, Guiterrez 1, MALLARACH 2, Bustos. Szövetségi kapitány: David Martín
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 9/2
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás:
– Kiegyensúlyozott kezdés után a harmadik negyedben sikerült robbantanunk, ahogyan azt előzetesen megbeszéltünk. Ekkor láttam a csapaton azt a fizikai és lelki pluszt, ami szükséges volt a győzelemhez. A negyedik negyedben rajtunk múlt, hogy visszaengedtük a spanyolokat, kicsit kapkodtunk, de csak egyetlen pillanatig forgott veszélyben a győzelmünk. Örülök, mert sosem könnyű a spanyolok ellen győzni.
David Martín: – Ismét szoros mérkőzést játszottunk a magyar csapat ellen, amely megint legyőzött minket egy góllal. Az ellenfelünk minden hibánkat könyörtelenül kihasználta, ezért is az egyik legjobb a kontinensen. Tanulunk ebből a mérkőzésből, remélem, vasárnap be tudjuk biztosítani a továbbjutásunkat, mert szeretnénk még sok ilyen összecsapást játszani a sorozat nyolcas döntőjében.

További szombati eredmények:
Románia–Grúzia 5–5
(1–0, 0–4, 3–1, 1–0)
Franciaország–Spanyolország 9–6 (1–2, 3–1, 3–2, 2–1)
Grúzia–Franciaország 4–10 (0–1, 1–4, 2–3, 1–2)

AZ ÁLLÁS
1. Magyarország3
3

34–19 +15
9
2. Franciaország
3
2

1
23–17 +6
6
3. Románia
3
1
1
1
19–19 0
4
4. Spanyolország
31

2
24–22 +2 3
5. Grúzia
4

1
3
19–42 –23
1

A vasárnapi program
Spanyolország–Románia 10.00
Magyarország–Franciaország 11.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik