Férfi vízi: győzött, és sorozatban harmadszor bajnok a Szolnok

Vágólapra másolva!
2017.05.10. 19:09
null
Egerben lett bajnok a Szolnok (Fotó: Török Attila)
A Szolnoki Dózsa-Közgép szerezte meg a bajnoki címet a férfi vízilabdázóknál, miután a döntő harmadik meccsén is legyőzte a ZF-Egert.

 

A férfi vízilabda-bajnoki döntő harmadik meccse előtt a helyzet egyértelmű volt: ha ismét nyer a Szolnok, vége a bajnokságnak, és a Dózsa sorozatban harmadszor is aranyérmes lesz; egri siker esetén viszont folytatódik a párharc. Tavaly is hasonlóan alakult a döntő, de az Eger hiába állt fel 0–2-ről, a mindent eldöntő ötödik találkozón ismét a szolnokiak akarata érvényesült.

Most a győzelmi kényszer nem tett jót a hazai vízben játszó Egernek, az első és a második negyedet is elveszítette (1–3 és 2–3), így a Szolnoknak már csak két negyedet kellett „kihúznia" a bajnoki címhez.

Ezt gond nélkül meg is tette, olyannyira, hogy a harmadik és a negyedik játékrészt is 1–0-ra hozta. Andrija Prlainovics igazán elemében volt, összesen négy góllal terhelte meg a hazaiak kapuját, így teljesítménye döntő tényező volt a szolnoki győzelemben.

A Szolnok története kilencedik bajnoki címét szerezte meg.

„Az első és a második meccs volt a döntő a bajnoki párharcban – elemzett Cseh Sándor, a Szolnok szakvezetője az M4 Sportnak. – Fantasztikusan játszottunk, köszönet a játékosaimnak. A bajnokságban végig nagyon látványosan vízilabdáztunk, és minden meccsen keményen megnyomtunk. Ami a Bajnokok Ligája hatos döntőjét illeti, szívesebben játszanék a döntőben az Egerrel, és nem az elődöntőben. Ám ha már így alakult, drukkolok az egri játékosoknak a Brescia elleni negyeddöntőben, hogy azután velünk csatázhassanak.”

„Egy-két dolog máshogy alakult, mint ahogy elterveztük – mondta Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője. – Nagyon sok miért van bennem a csapatomat illetően, de nem teregetem ki azt, ami az öltözőn belül van. Nem három meccsre számítottunk, reménykedtem a tavalyi forgatókönyvben. Gratulálok a Szolnoknak, jobb volt, megérdemelte a bajnoki címet.”

FÉRFI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 3–8 (1–3, 2–3, 0–1, 0–1)
Eger, 1500 néző. V: Székely Balázs, Berki
EGER: B. Mitrovics – Erdélyi, Kovács Gergő, Vapenszki, Hárai 1, Csucskovics, Milos Csuk. Csere: CSISZÁR (kapus), Hosnyászky, Bedő, Biros B. 1, Decker Á. 1, Angyal, Kürti. Edző: Dabrowski Norbert
SZOLNOK: NAGY V. – Jansik D., Varga Dénes 1, PRLAINOVICS 4, Mezei, Vámos 1, Gocics 1. Csere: Kardos (kapus), Kis G., Crousillat, Younger, M. Alekszics 1, Fülöp B., Hangay. Edző: Cseh Sándor
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 9/3
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Erdélyi (14. p.), Biros B. (21. p.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0, a Szolnok javára

Az 5. helyért, 3. mérkőzés
PannErgy-Miskolci VC–MKB-Euroleasing-BVSC 11–6 (4–3, 1–0, 2–2, 4–1)
Miskolc, 400 néző. V: Mucskai P., Kovács Cs. T.
MISKOLC: CSOMA – BOWEN 4, Hornyák, MILICSICS 2, Vadovics 1, MISICS 2, Jakab D. Csere: Lukács D., Szabó R., Lukács Á., MIKLÓS M. 2, Viszmeg. Edző: Sike József
BVSC: Györke – Czigány K., Török B., Létay 2, Kovács P. 1, PÁSZTOR M. 2, Sugár. Csere: Szakonyi (kapus), Csapó M. 1, Várnai, Ambrus F., Szabó Bence, Szabó Bendegúz, Mátyók. Edző: Szűcs Levente
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 15/3
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Lukács Á. (17. p.), Hornyák 819. p.), Lukács D. (22. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Szabó R. (27. p.)
Az egyik fél második győztes mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 2–1, a Miskolc javára
A Miskolc ezzel kiharcolta az Eurokupában való indulást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik