Férfi vízi Eurokupa: a Fradi és a Miskolc is negyeddöntős

Vágólapra másolva!
2017.10.15. 13:28
A Ferencváros magabiztos, a Miskolc szűkös győzelemmel zárta a vízilabda Eurokupa-selejtezőjét, így mindkét magyar csapat ott lesz a sorozat negyeddöntőjében.


Vámos Márton (5) két góllal zárta a mérkőzést (Fotó: Földi Imre)
Vámos Márton (5) két góllal zárta a mérkőzést (Fotó: Földi Imre)

Csábítóan ömlött be a vénasszonyok nyarának gyönyörű napfénye a népligeti uszoda középen nyitott tetején, álmoskás reggelt varázsolva a létesítménybe. A korai, 11 órás kezdésű mérkőzés amolyan kötelező körnek tetszett a Ferencváros a spanyol Mataró ellen, hiszen a magyar együttes továbbjutott már az Eurokupa negyeddöntőjébe.

A zöld-fehérek azonban – már csak a kis létszámú, de lelkes közönség miatt is – nagyon is éberen, élesen szálltak vízbe a spanyolok ellen. Az első negyedben például rögvest négy gólt hintettek az ellenfélnek. A Jadran Split ellen brillírozó Vogel Soma helyett ezúttal Gárdonyi András lábtempózott a kapuban, s koncentráltságáról sokat elárul, hogy az első, a 12. percben (!) kapott gólnál úgy üvöltött fel, mintha legalábbis világbajnoki döntőben, a lefújás előtt, 10-10-nél nem sikerült volna hárítania. Gárdonyi vezérként irányította a védelmet, később ötöst is kitolt a léc alól, s összességében kifogott a spanyolokon. Támadásban pedig bárkinek a kezében jó helyen volt a labda, Manhercz Krisztián a labdaelhozatalok mellett a góllövésben is jeleskedett.

Összességében senki nem bánta meg, de könnyed vasárnapi kikapcsolódásként a népligeti pólómeccset választotta, hiszen szórakoztató győzelemnek lehetett tanúja.

„Az egész csapat komolyan vette a meccset, annak tudatában sem engedtünk ki, hogy már biztosan továbbjutottunk, de azt hiszem, magas szinten csak így lehet csinálni – kezdte értékelését Gárdonyi.– A védekezés jól ment, a támadás is, ennek köszönhető a siker. Kötelező köröknek látszódhattak az Eurokupa-meccsek, ám az összeszokás szempontjából nagyon sokat használt, hogy több mérkőzést tudtunk játszani. A játék is mutatja, hogy egyre jobb a csapat."

„Végig uraltuk a meccset, az első félidőben talán egy gólt lőttek, reális ez a különbség, igaz, hajtós, küzdős kis csapat volt, még az utolsó pillanatokban is éreztük a bőrünkön, hogy nem adják fel – tette hozzá az FTC átlövője, Vámos Márton. – Fárasztó mérkőzés volt, örülök, hogy magabiztosan hoztuk a csoportelsőséget. Pénteken, az első meccsen nehezen indult ez a második kör, akkor ugye tíz gólt kaptunk, de aztán átbeszéltünk mindent, és összeszedtük magunkat."

Míg a Ferencváros játszi könnyedséggel lépte le a vele nem azonos súlycsoportban lévő ellenfelét, a Miskolc éppen annyival nyert, amennyivel kellett. A két döntetlen után legalább két góllal kellett győzni a Sturm Csehov ellen ahhoz, hogy ne kelljen odafigyelni a francia házigazda és az olasz Verona csatájára, Szasa Misicsék pedig pontosan ennyivel hozták az oroszok elleni kötelezőt. Igaz, ez nyolcgólos visszaesés ahhoz képest, hogy nagyjából két hete, hazai pályán még egy tizessel küldték haza a Csehovot, de bánja kánya.

„Három éve még ob I B-ben szerepelt a csapat, most pedig a Ferencváros mögött második számú magyar együttesként a legjobb nyolc közé került" – örvendezett Sike József a lefújást követően, aki azért hozzátette: nem volt könnyű dolga a srácoknak, hiszen Vadovics Viktort már az első mérkőzésen elveszítették sérülés miatt, így tíz mezőnyjátékossal küzdötték végig a franciaországi tornát.

Az Eurokupa 2. selejtezőkörének négy továbbjutó csapatához a Bajnokok Ligája-kvalifikáció utolsó fázisának négy vesztese csatlakozik. A negyeddöntős mérkőzéseket november 8-án és december 9-én játsszák.

FÉRFI VÍZILABDA EUROKUPA
2. SELEJTEZŐKÖR, C-CSOPORT
PannErgy-Miskolci VLC–Sturm (orosz) 11–9 (2–1, 3–1, 3–3, 3–4)
Aix-en-Provance. V: Teixido (spanyol), Duraskovics (montenegrói)
MISKOLC:
Csoma – Milicsics, Jakab, Bowen 1, Misics 5, Berta 3, Halek 1. Csere: Kuzmenko, Lukács, Nagy Ádám, Sánta 1. Edző: Sike József
CSEHOV:
Makasz – Jemeljanov 1, Vasziljev, Nezsinszkij 1, Zajkin, Kmelevszkik, Lucsenko, Kuzmenkov, Szucskov, Pronin 2, Uszov 2, Karkov 3. Edző: Szergej Rogyinov
Gól – emberelőnyből:
14/3, ill 6/3
Kipontozódott:
Pronin (32.)
A csoport másik mérkőzésén:
SM Verona (olasz)–Pays d'Aix Natation (francia) 14–7
MESTERMÉRLEG
Sike József:
– Nagyon büszke vagyok a csapatomra, amely első nemzetközi idényében veretlenül, nyolc mérkőzésen hat győzelemmel és két döntetlennel jutott a nyolc közé. A magyar vízilabdának nincs oka szégyenkeznie az Újonc Miskolc teljesítménye miatt. Most persze hullafáradtak vagyunk, úgy érezzük magunkat, mint a katonák, akik a Don-kanyarból térnek haza, de pihenünk, regenerálódunk, és készülünk a bajnoki kihívásokra.

C-CSOPORT, VÉGEREDMÉNY
1. Verona 3 2 1 41–23 7
2. Miskolc 3 1 2 35–33 5
3. Pays d'Aix 3 1 1 1 31–37 4
4. Csehov 3 24–38 0

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
PannErgy-Miskolci VLC–Verona (olasz) 11–11 (5–4, 3–0, 1–3, 2–4)
SZOMBATON JÁTSZOTTÁK

Pays D'Aix Natation (francia)–PannErgy-Miskolci VLC 13–13 (2–2, 1–3, 3–4, 7–4)

D-CSOPORT

PQS-Ferencváros Waterpolo–Mataro (spanyol) 11–4 (4–0, 3–1, 2–1, 2–2)
Népliget, 100
néző. V: Golikov (orosz), Matache (román)
FTC:
GÁRDONYI – Szirányi, MANHERCZ 4, Varga Dániel, Mitrovics 1, Jaksics 2, VÁMOS 2. Csere: Sedlmayer, Német, Nikics 1, Jansik 1. Edző: Varga Zsolt
MATARÓ:
LLoret – Barbena, Yanez, Corbalan 1, Codina, Merinó 1, Veich 1. Csere: Puig 1, Fernandez, Minguez, Loste, Ruiz. Edző: Albert Fernández
Gól – emberelőnyből:
7/5, ill. 8/–
Ötméteres:
–, ill. 1/0
Kipontozódott:
Fernández (30.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Összességében elégedett vagyok a második selejtezőkörrel. Talán az első mérkőzésen játszottunk több hibával, de a második és harmadik meccsen már magabiztosak voltunk. Ezúttal elöl, támadásban talán kevesebb volt bennünk, mint a Split ellen, de összességében fölényesen nyertünk. Az önbizalmat adó sikerekre van most szüksége a csapatnak, itthon pedig mindig nagyon jó játszani.
A csoport másik mérkőzésén:
Primorac Kotor (montenegrói)–Jadran Split (horvát) 9–17 (2–4, 1–4, 3–4, 3–5)

D-CSOPORT, VÉGEREDMÉNY
1. FTC 3 3 41–17 9
2. Split 3 1 1 1 28–34 4
3. Mataró 3 1 1 1 21–27 4
4. Kotor 3 3
27–39 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik