Férfi vízi Eurokupa: az OSC simán legyőzte a Barcelonát is

Vágólapra másolva!
2018.10.13. 19:20
Az A-Híd-OSC-Újbuda az első csoportmérkőzése után a másodikat is magabiztosan megnyerte a férfi vízilabda Eurokupa-selejtező második fordulójában.

Az OSC a spanyol rekordbajnok CN Barcelonát 13–6-ra győzte le. Még pénteken a horvát Mornar Split ellen nyert tizenegy góllal a szicíliai Cataniában. A magyar együttes ezzel két mérkőzés után a selejtezőcsoport élén áll.

Az OSC alaposan bekezdett, s már az első negyedben elhúzott négy góllal. A második játékrészben a spanyolok is betaláltak háromszor, de közel kerülni egyszer sem tudtak a magyar együtteshez, amely végig vezetve nyerte meg a mérkőzést.

A négycsapatos csoportok első két helyezettje készülhet a folytatásra, a nyolc között csatlakozik hozzájuk a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörében elbukó négy együttes: a FTC által búcsúztatott görög NO Vuliagmeni, a montenegrói Jadran Herceg Novi, a francia Team Strasbourg és a spanyol CN Terrassa.

VÍZILABDA-EUROKUPA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ

A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–CN BARCELONA (spanyol) 13–6 (4–0, 3–3, 4–2, 2–1)
Catania. Vezette:
Djuraskovics (montenegrói), Häntschel (német)
OSC: B. Mitrovics – Randjelovics 3, Erdélyi 3, Bundschuh 1, Hárai 2, Kovács Gergő, Drasko Brguljan. Csere: Salamon 2, Manhercz K., Seman 1, Tóth M., Burián 1. Edző: Vad Lajos
BARCELONA: Lorrio – Davie 1, Aznar, Ferrer, Flores 3, Valera, Esteller. Csere: Montes, Delgado 1, Goma, Masall 1, Van Ijperen. Edző: Toni Esteller
Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 5/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill –
MESTERMÉRLEG
Vad Lajos:
– Nagyon jól kezdtünk, a négy-nullás indítással megfogtuk őket, majd végigvittük az előnyünket, sikerült felőrölni őket. Az utolsó mérkőzés jól szolgálja a csapat összeérését, de sosem szerettem azt mondani, hogy gyakorlunk, inkább játszani akarunk.

A másik mérkőzésen
CC Ortigia Siracusa–Mornar Split 10–9

Korábban
A-Híd-OSC-Újbuda–Mornar Split (horvát) 14–3
CC Ortigia Siracusa (olasz)–CN Barcelona (spanyol)
9–6
Vasárnap
10.00:
CN Barcelona–Mornar Split
11.30: CC Ortigia Siracusa–A-Híd-OSC-Újbuda

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik