Férfi vízi: elfogadták a Kaposvár óvását, fellebbez a Honvéd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.14. 19:33
A Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) elfogadta a Kaposvári VK óvását, amelyet a csapat a RacioNet Honvéd elleni mérkőzés után nyújtott be. Az összecsapást a csapatoknak újra kellene játszaniuk, ám a Honvéd fellebbezett a döntés ellen.

November 5-én, amagyarférfivízilabda-bajnokság 6. fordulójábana Kaposvár 6–5-re kikapott a Honvédtól, de a találkozót bírói műhiba miatt megóvta. A vlv.hu utánajárt a játékvezetői tévedésnek és megtudta, hogy három másodperccel a lefújás előtt, egy kiállítást követően a Honvéd játékosa eldobta a labdát, megakadályozva ezzel a szabaddobás azonnali elvégzését, amiért a szabályok szerint ötméterest kellett volna ítélni, a Kaposvár ezt viszont nem kapta meg. a Kaposvár 6–5-re kikapott a Honvédtól, de a találkozót bírói műhiba miatt megóvta. A vlv.hu utánajárt a játékvezetői tévedésnek és megtudta, hogy három másodperccel a lefújás előtt, egy kiállítást követően a Honvéd játékosa eldobta a labdát, megakadályozva ezzel a szabaddobás azonnali elvégzését, amiért a szabályok szerint ötméterest kellett volna ítélni, a Kaposvár ezt viszont nem kapta meg.

Óvásukat a Magyar Vízilabda-szövetség elfogadta, ennek értelmében ismét le kellene játszani a mérkőzést.

Az újrajátszást jelentő döntés ellen azonban a Honvéd fellebbezett, álláspontjuk szerint ugyanis az ominózus esetben a szabálytalanság még nem járt kiállítással, csak az ezt követő labdaeldobás, ami azt jelenti, hogy nem történt műhiba, a bírói döntés megfelelt a szabályoknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik