Férfi vízi Ek: a Ferencváros közel került a döntőhöz

Vágólapra másolva!
2018.01.24. 20:24
A vártnál szorosabb, összességében remek csatában győzte le a címvédő Ferencváros a Miskolcot a nemzetközi kupaelődöntő első felvonásán.
Hiába küzdöttek a fekete sapkás miskolciak, nem szerezték meg a ferencvárosiak skalpját – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Török Attila)
Hiába küzdöttek a fekete sapkás miskolciak, nem szerezték meg a ferencvárosiak skalpját – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Török Attila)

 

 

A lelátón végignézve nyugodtan kijelenthetjük, az FTC-nek érdemes volt felcserélnie a népligeti fészket a jóval tágasabb Komjádi uszodára, amely bár nem telt meg teljesen, azért jóval többen foglalhattak helyet a nézőterén, mint tehették volna az Fradi otthonában.

Azaz dehogy foglaltak: a zöld-fehér kemény mag az első pillanattól kezdve kórusban énekelve biztatta övéit, akik pillanatok alatt meg is szerezték a vezetést. Kissé kaotikus támadást követően Varga Dénes ziccerbe került, és szegény Csoma Kristóf kapus azt sem tudta, hol van a labda, amikor Varga centikről finoman a kapuba tette.

A gól csalóka volt, mert egyébként az FTC egyáltalán nem járatta a bolondját a Miskolccal, Varga Dénes góljára Hornyák Olivér, míg Szirányi Balázséra Alex Bowen felelt, sőt emberelőnyből az ifjú Vadovics Viktor a vezetést is megszerezte a Miskolcnak. Nem csoda, ha a fővárosiak edzője, Varga Zsolt időt kért – majd az „elbeszélgetés” hozadékaként Sztefan Mitrovics révén gólt lőtt a Fradi.

A második negyed szépségdíjas Varga Dániel-góllal indult, középről, távolról villant a csukló, hogy aztán hátul az ellenfél lövését ugyanaz a kéz blokkolja. A következő támadásban már nem volt pardon, Sánta Dániel pillanatok alatt váltotta gólra az emberelőnyt. Nem bírtak egymással a felek, s ugyan Csoma fogta Mitrovics ötméteresét, egy másodperccel a nagyszünet előtt a szerb pólós csak előnyt szerzett a hazaiaknak.

A miskolci centerek jól dolgoztak, csapatuk gyakran játszhatott létszámfölényben, Vadovics egyenlített, majd a sokat és jól dolgozó Szasa Misics pazar játék végén mattolta Vogel Somát. Ám mielőtt még nagyobb meglepetés történt volna – a címvédő keretét elnézve ugyanis a szoros mérkőzés is a meglepetés kategóriába tartozik –, Vámos Márton és Madaras Norbert révén ismét fordított a házigazda, majd a negyed utolsó pillanataiban Vogel mutatta meg, hogy ő is tud ötöst védeni. A 26. percben vezetett először két góllal az FTC, s innen nem volt megállás, az utolsó negyedben bedarálta ellenfelét – 13–9-es sikerének hála, kedvező helyzetből várhatja a február 28-i miskolci visszavágót.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FTC-PQS–PANNERGY-MISKOLCI VLC 13–9 (3–3, 3–2, 2–2, 5–2)
Komjádi uszoda, 900
néző. V: Mercier (francia), Alexandrescu (román)
FTC: Vogel – Sedlmayer, Vámos 1, Jaksics 2, Nikics 1, VARGA DÉNES 3, SZ. MITROVICS 2. Csere: Madaras 1, Szirányi 1, Jansik Sz., VARGA DÁNIEL 2, Manhercz. Edző: Varga Zsolt
MISKOLC: Csoma – Halek 1, Hornyák O. 1, Milicsics, MISICS 1, VADOVICS 2, Bowen 2. Csere: Kuzmenko 1, Lukács D., Sánta J. 1, Nagy Á. Edző: Sike József
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 13/5
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 1/0
Kipontozódott: Jansik Sz. (27.), Varga Dániel (30.), Milicsics (32.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– A hétvégi, UVSE elleni bajnokinkon is láttam, hogy nem vagyunk még formában, ráadásul a Miskolc masszív, erős, jól összerakott csapat. Három negyedig nem játszottunk jól, vannak ilyen napok. Kicsit sokallom a kilenc kapott gólt; dolgozunk a védekezésen, amely a végére azért összeállt.
Sike József: – Megmutattuk, hogy nem véletlenül jutottunk elődöntőbe, ám a bombaerős Ferencváros ellen ennyi jött ki. Azért hibáztunk többet, mert remek ellenféllel mérkőztünk, fizikailag rettentő kemény igénybevétel volt az összecsapás. Elégedett vagyok, emelt fővel távozhatunk, de a négygólos hátrány sok.

Az elődöntő másik mérkőzésén: CN Marseille (francia)–SM Verona (olasz) 9–11

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik