Férfi vízi Eb: „Csak áltatjuk magunkat azzal, hogy a magyarok gyengék”

Vágólapra másolva!
2018.07.22. 11:11
null
Erdélyi Balázsék gőzerővel készülnek a hollandok elleni meccsre (Fotó: Kovács Anikó)
A szerb férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Dejan Szavics közölte, csak akkor nyilatkozik majd a negyeddöntős ellenfeléről, ha lejátsszák a Magyarország–Hollandia találkozót, amelynek győztesével méri majd össze erejét a szerb válogatott a Spanyolországban zajló Európa-bajnokságon.

 

A címvédő szerbek – csakúgy, mint az olaszok, a spanyolok és a horvátok – a csoportgyőzelmüknek köszönhetően egyből a negyeddöntőbe jutottak.

„Számunkra most kezdődik a torna. Semmit nem akarok a magyarokról mondani, előbb érjen véget a vasárnapi találkozó. A csoportmérkőzések során nem voltak kemény mérkőzéseink, így ezt az időt másra használtuk fel, most azonban már olyan találkozók következnek, amelyeket csakis győzelemre játszanak” – olvasható Szavics nyilatkozata a szerb szövetség honlapján.

Szava Rangyelovics, a szerb válogatott játékosa kihangsúlyozta, hogy a csapat igyekszik majd jól kihasználni a háromnapos szünetet, amelyet a csoportelsőségnek köszönhet.

„Nem ez az első eset, hogy három szabadnapunk van, s azt is tudom, hogy a lehető legjobban fogjuk majd ezt kihasználni. Mindent megteszünk, hogy a magyar válogatott elleni mérkőzésre a lehető legjobb formánkban legyünk” – mondta Rangyelovics, aki szerint ez azért is fontos, mert a magyar válogatott sokkal jobb annál, amit az eredményei eddig mutattak.

A szerb válogatott csapatkapitánya, Filip Filipovics azt mondta, ő már el is felejtette a csoportmérkőzéseket, mivel szerinte Szlovákia nem az az ellenfél, amelyre szót kellene pazarolni.

„A legfontosabb, hogy egészségesek vagyunk, nincsenek sérültjeink, és, hogy felkészülten várjuk a következő találkozókat. Az eddigi mérkőzések azt bizonyították, hogy ez egy nagyon erős torna, mi pedig áltatjuk magunkat azzal, hogy a magyar válogatott gyenge” – mondta Filipovics.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BARCELONA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
17.00:
Magyarország–Hollandia (Tv: Duna World)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik