Férfi vízi Eb: Vogel Soma meglepődött a sok magyar szurkolón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.15. 07:58
A magyar férfi vízilabda-válogatott 14 gólos sikerrel zárta első Európa-bajnoki mérkőzését a hazai rendezésű kontinenstornán. A találkozó után a legeredményesebb magyarral, Manhercz Krisztiánnal, a második félidőben védő Vogel Somával, illetve Märcz Tamás szövetségi kapitánnyal beszélgetett az NSO Tv stábja.

Manhercz Krisztián szerint az első negyedben nem játszott jól a csapat.

„Négy gólt kaptunk a törököktől, és egyszerűen nem működött úgy a védekezésünk, ahogy kellett volna. A következő három negyedben összeszedtük magunkat, azt a védekezést és támadást nyújtottuk, amit elvárnak tőlünk.”

A második félidőben védő Vogel Soma úgy érezte, ez még inkább a légkörrel ismerkedős meccs volt.

„Általában az első találkozók kicsit akadozósabban kezdődnek, és a második felére indul be igazán a csapat. Ez nagyjából most is így történt. Az első negyed még akadozott, elöl a játékunk pontatlan volt, ahogy hátul is a védekezésünk. Örülök, hogy a végére azért nyugodt meccs lett.”

A két játékos videónkban arról is mesél, mennyire meglepte őket, hogy már az első mérkőzésükre is 5000 szurkoló látogatott ki a Duna Arénába.

Märcz Tamás szövetségi kapitány elárulta, előzetesen nem sokat tudtak a török válogatottról.

„Nem nagyon tudtam, milyen ritmusa lesz a mérkőzésnek, milyen szintet képviselnek. Ügyesen visszazárták az első időszakban a lefordulásos támadásainkat, illetve egész sokszor gólra váltották azt a néhány helyzetet, ami adódott nekik. Ilyen szempontból kicsit döcögős volt az eleje. Aztán sikerült folyamatosan kijavítanunk a védekezést, illetve a támadások is sokkal lendületesebbek, gyorsabbak voltak.”

VÍZILABDA
EURÓPA-BAJNOKSÁG (BUDAPEST, DUNA ARÉNA)
FÉRFIAK, CSOPORTKÖR
C-CSOPORT
MAGYARORSZÁG
TÖRÖKORSZÁG 19–5 (4–4, 4–0, 3–1, 8–0)
Budapest, Duna Aréna, 5000 néző. Vezette: Santos (portugál), Rakovics (szerb)
MAGYARORSZÁG:
Nagy V. – ERDÉLYI 3, Varga Dénes 1, Pohl 1, Mezei 1, Vámos 2, Hosnyánszky 2. Csere: Vogel Soma (kapus), ANGYAL 2, Zalánki 2, MANHERCZ K. 4, Hárai, Jansik Sz. 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
TÖRÖKORSZÁG: Sezer – Özbek 2, Sönmez, Yenigün 2, Biyik, Kahraman, Acar. Csere: Kil (kapus), Caner, Yutmaz 1, Gürdenli, Sanamoglu, Dilek. Szövetségi kapitány: Sinan Turunc
Gól – emberelőnyből: 12/9, ill. 7/3
Gól – ötméteresből: 3/3, ill. –
Kipontozódott: Yenigün (28. p.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik