Férfi vízi BL: pazar hajrá, bravúros FTC-pontmentés a Brescia ellen

Vágólapra másolva!
2019.01.22. 19:47
Fordulatos, izgalmakkal teli mérkőzést játszott a Ferencváros a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában: a zöld-fehérek a nagyszünetben még vezettek, ám végül a döntetlennek is örülniük kellett az olasz Brescia ellen (8–8).
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Az A-csoportban a nyolcas döntőt érő első négy helyen álló négy csapat – köztük a Ferencváros – szépen ellépett a riválisoktól, s bár a Pro Recco még közülük is kiemelkedik, a maradék három pozícióért óriási küzdelem várható, különösen annak fényében, hogy a további menetrend miatt egyáltalán nem mindegy, ki hányadikként megy tovább.

VAN HIÁNYÉRZET

Vámos Márton, az FTC átlövője:
„Van, hogy jobban megy az embernek, van, hogy kevésbé. Ezúttal jól sikerültek a lövéseim, de már a Pécs elleni bajnokin is egészen jókat lőttem. Van azért így is hiányérzetem, mert elkapkodtunk néhány helyzetet, többet is lőhettünk volna a nyolc gólnál. Ezzel együtt örülhetünk, hogy pontot tudtunk menteni, majdnem kiénekelték a sajtot a szánkból. Úgy éreztem magamat, mint a Barceloneta ellen, amikor szintén az utolsó negyedben jött az őrület. Most vissza tudtunk jönni, de a folytatásra ennél jobban fel kell pörögnünk.”

A magyar bajnoki címvédő rendkívül fontos összecsapás előtt állt, a közvetlenül előtte lévő olasz AN Bresciát fogadta a Komjádi uszodában, és győzelem esetén az előzés is meglehetett (volna). Varga Zsolt együttese ennek megfelelő szellemben kezdte a találkozót – amelyet Märcz Tamás és Marco Rossi is a helyszínen tekintett meg –, s a második negyed végére sikerült egygólos előnyt kiharcolnia. A szünetet követően Vámos Márton villanása után először került kétgólos előnybe az egyik fél, ám ez nem tartott sokáig, a magasabb fokozatba kapcsoló olaszok még a játékrész vége előtt egyenlítettek.

A záró negyedet is a Brescia kezdte jobban, amely két emberelőnyt is értékesítve 8–6-os vezetéssel várhatta az utolsó percet. Az FTC így sem adta fel, Kállay Márk révén negyvenöt másodperccel a vége előtt visszahozta a zöld-fehér reményeket, majd az utolsó másodpercben Sztefan Mitrovics bombájával legalább az egy pont meglett (8–8).

A Ferencváros legközelebb ismét a Brescia ellen száll vízbe, február 6-án idegenbeli meccs vár a magyar együttesre.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 7. FORDULÓ
A-CSOPORT
FTC-TELEKOM
–AN BRESCIA (olasz) 88 (3–2, 2–2, 1–2, 2–2)
Komjádi uszoda, 1000 néző. V: Putnikovics (szerb), Buch (spanyol)
FTC:
VOGEL SOMA – SZ. MITROVICS 1, Varga Dénes, Pohl 1, Mezei, VÁMOS 3, Sedlmayer. Csere: YOUNGER 2, Német T., Gór-Nagy, Kállay 1, Jaksics. Edző: Varga Zsolt
BRESCIA: DEL LUNGO – CH. PRESCIUTTI 2, FIGLIOLI 3, Janovics, Muslim, Bertoli, Nora. Csere: Guerrato, Gallo, Rizzo, N. PRESCIUTTI 2, Vukcsevics 1. Edző: Alessandro Bovo
Gól – emberelőnyből: 12/6, ill. 8/3
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Janovics (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Változatos mérkőzést vívtunk, amelynek a harmadik negyede inkább az ellenfélé volt. Kicsit idegesen játszottunk ekkor, amit ki is használt a Brescia, így kerültünk kétgólos hátrányba a negyedik negyedben. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy ebből a hátrányból is fel tudtunk állni, a nem igazán jó játékból is ki tudtuk hozni a maximumot, és szó szerint az utolsó pillanatig küzdöttünk.
Alessandro Bovo: – Nagyon jó meccset játszottunk, csapatom teljesítményével teljes mértékben elégedett vagyok, az utolsó percben történtekkel azonban természetesen egyáltalán nem. Furcsa ítéleteket láttam, ám a bíráskodás hozzátartozik a vízilabdához, így nincs értelme vitatni. Úgy érzem, képesek leszünk ennél jobb játékra is a folytatásban, de ma kiadtunk magunkból mindent.

SZERDA
A-CSOPORT

17.15: Dinamo Moszkva (orosz)–Pro Recco (olasz)
19.15: CNA Barceloneta (spanyol)–Steaua Bucuresti (román)
20.30: Crvena zvezda (szerb)–ZF-EGER
B-CSOPORT
19.00:
Szolnoki Dózsa–Mladost Zagreb (horvát) (Tv: Sport1)
19.00: Spandau 04 (német)–Waspo Hannover (német)
20.30: BPM Sport Management (olasz)–Jadran Split (horvát)
20.30: Jug Dubrovnik (horvát)–Olympiakosz (görög)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Pro Recco 6 6 86–43 18
2. Brescia 7 4 2 1 60–48 14
3. FTC 7 4 1 2 75–53 13
4. Barceloneta 6 4 1 1 67–53 13
5. Dinamo Moszkva 6 2 4 66–56 6
6. Eger 6 2 4 56–75 6
7. Steaua 6 1 5 39–68 3
8. Crvena zvezda 6 6 16–60 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik