Férfi vízi BL: kettős győzelemmel főtáblás a Fradi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.10. 17:10
null
Nyitott uszodában rendezték a BL-selejtező visszavágóját
Sikerrel vette a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjét, és ezzel főtáblára jutott a Ferencváros, miután a papírformának megfelelően kettős győzelemmel lépett túl a görög Vuliagmenin. A Fradi 17 év után szerepelhet ismét a legrangosabb kupa küzdelmeiben. 

Az FTC az első meccset határozott játékkal 10–4-re hozta, ami már előrevetítette, hogy nem lehet gondja a továbbjutással.

A Vuliagmeni elleni visszavágót festői környezetben, Athéntól néhány kilométerre egy nyitott uszodában rendezték, a magyar csapat tagjai azonban a nyár folyamán már hozzászokhattak a hasonló légkörhöz. Varga Zsolt együttese semmit nem bízott a véletlenre, 4–1-re elhúzott, innentől kezdve még nyugodtabban pólózhatott.

A görögök két gólnál közelebb egyszer sem tudtak zárkózni, a fordításra így nem nyílt esélyük. A Fradi 12–7-re nyert, de a különbség akár nagyobb is lehetett volna, a vendégek több helyzete is kimaradt az utolsó percekben.

Az FTC ezzel a ZF-Egert is felvonultató A-csoportban folytathatja a BL főtábláján.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
A FŐTÁBLÁRA JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ

NC VULIAGMENI (görög)–FTC-TELEKOM 7–12 (2–4, 1–1, 3–4, 1–3)
Vuliagmeni. V:
Severo (olasz), Rakovics (szerb)
VULIAGMENI: Hrysanthos – Giuvecisz, Tinkasz, Basic 1, Kuruvanisz, Buha 1, Afrudakisz 4. Csere: Kalegoropulosz, Guvisz, Pontiekasz, Kapetanakisz, Szolanakisz 1. Edző: Hrvoje Koljanin
FTC: Vogel Soma – Sz. Mitrovics 2, Varga Dénes 2, Jansik Sz. 2, Mezei, Vámos 2, Sedlmayer. Csere: Kállay, Pohl 1, Német, Jaksics 2, Younger 1. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 9/5
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Továbbjutott: az FTC, kettős győzelemmel, 22–11-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Hasonló mérkőzést játszottunk, mint szombaton. Ezúttal is jó volt a védekezésünk, ugyanakkor különbséget jelentett, hogy a támadójátékunk ezúttal picit olajozottabban működött. Az első percektől kezdve vezettünk, végig mi irányítottuk a találkozót, és összességében magabiztosan győztünk.

FŐTÁBLA
A-CSOPORT:
ZF-Eger, Pro Recco (olasz), FTC-Telekom, Steaua Bucuresti (román), Crvena zvezda (szerb), CNA Barceloneta (spanyol), Dinamo Moszkva (orosz), a D-selejtezős párharc továbbjutója (CN Terrassa vagy AN Brescia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik