Férfi vízi BL: háromgólos sikerrel kezdett a Szolnok

Vágólapra másolva!
2019.10.08. 20:33
null
<a href="http://www.nemzetisport.hu/vizilabda/ferfi-vizi-bl-haromgolos-sikerrel-kezdett-a-szolnok-2726231" target="_blank">A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!</a>
A Szolnok hazai pályán 13–10-re legyőzte a Szintyez Kazanyt a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

 

Óvatos duhaj volt a Szolnoki Dózsa szakmai igazgatója, a sok nagy csatát megélt Kovács István csapata idénybeli első Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt. Hiába tűnt esélyesebbnek a hazai együttes az újonc Szintyez Kazany ellen, a szolnokiak direktora nem számított könnyű meccsre, mondván az oroszok meglehetősen jól pólóztak a selejtező harmadik körében vívott párharcban, és hát mégiscsak a Bresciát ejtették ki, akármennyire gyengült is meg a nyáron az olasz élcsapat.

Mondjuk, annál csak jobban játszhatott a Kazany, mint a selejtező második körében, amikor a Nyéki uszodában többek között az OSC-vel is összecsapott. Szűk egy hónapja nagyjából két percig tudta tartani a lépést a magyar bajnokság ezüstérmesével, és végül rendkívül simán, 14–6-ra maradt alul.

A Kazany ennél valóban összeszedettebb volt, de ahhoz, hogy az első negyedben tapadjon a Szolnokra, az is kellett, hogy a hazai játékosok kissé kapkodjanak a támadások befejezésénél, továbbá hogy Dusko Pijetlovics egyik lövése után a játékvezetők ne lássák: a labda ha centiméterekkel is, de túlhaladt a gólvonalon.

A veterán center mellett a másik négy szerb válogatott játékosát is nevezte Zsivko Gocics vezetőedző, aki természetesen kihasználta, hogy a BL-ben nincs légióskorlát. A második negyed elején pont a külföldiek rúgták be a Szolnok motorját, de amikor már kifejezetten jól nézett ki az eredményjelző (7–4), elég volt egyetlen dekoncentrált perc, és máris csak egyetlen gól maradt az előnyből.

Így aztán sima helyett küzdelmes lett a mérkőzés második fele, főleg, hogy az első gólt a vendégek lőtték lefordulásból. Ráadásul a folytatásban Nagy Viktornak kellett bravúrokat bemutatnia, hogy a Kazany ne vegye át a vezetést, ugyanis a szolnokiak magabiztossága elillant az ellenfél kapuja előtt. Gyors gólváltás után Jansik Dávid és Radomir Drasovics tett róla, hogy azért mégiscsak magabiztosnak tűnő hazai előnyről kezdődjön az utolsó negyed.

Bátori Bence ráadásul visszaállította a háromgólos különbséget, ezzel pedig végre sikerült megtörni a Kazanyt. Az oroszokból túl sokat vett ki az első felzárkózás, a másodikra már sem energiájuk, sem idejük nem maradt. A szolnokiak a végére magabiztossá tették a győzelmüket, amelyért Kovács István várakozásának megfelelően alaposan megdolgoztak. Zsivko Gocics csapata a mérkőzés nagy részében irányította a játékot, és megérdemelten, 13–10-re diadalmaskodott.

Kezdésnek megszerezte a nagyon fontos három pontot a Dózsa, ennél többet nem lehetett elérni a nyitófordulóban – a játék pedig egészen biztosan lesz még jobb is az idény során.

FÉRFI VÍZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR

1. FORDULÓ, A-CSOPORT
SZOLNOKI DÓZSA 13 SZINTYEZ KAZANY (orosz) 10 (3–3, 4–3, 3–2, 3–2)
Szolnok, 500
néző. V: Budramisz (görög), Colombo (olasz)
SZOLNOK: NAGY V. – Bátori 2, SZUBOTICS 3, V. Rasovics 1, PIJETLOVICS 2, Angyal, JANSIK D. 2. Csere: D. Lazics 1, Várnai, Szatmári, Drasovics 2, Szeghalmi. Edző: Zsivko Gocics
KAZANY: Antonov – Andrjukov 1, Krasznov 1, Gyerevjankin 1, LISZUNOV 2, LAZAREV 2, Latyipov 1. Csere: Vasziljev 1, Ogyincev 1, Zakirov, Mirunov, Rizsov-Alenyicsev. Edző: Alekszandr Jerisov
Gól – emberelőnyből: 13/2, ill. 15/5
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontozódott: Ogyincev (23. p.), Angyal (25. p.), Várnai (28. p.), Mirunov (31. p.), Jansik D. (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Zsivko Gocics:
– Ahogy vártuk, nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Szombaton, amikor Miskolcon sikerült rangadót nyernünk, azt mondtam, hogy ötven százalékon vagyunk, szerencsére teljesítettük a száz százalékot, mert legyőztük a nagyon jó kazanyi csapatot. Sőt, ha kicsit összeszedettebbek vagyunk, már hamarabb is eldönthettük volna a mérkőzést, de így is nagyon örülünk az évad első BL-győzelmének.
Alekszandr Jerisov: – Jó meccset játszottunk Szolnokon, a célunk az volt, hogy tisztességgel helytálljunk, ami sikerült. Reméljük, legközelebb még jobban játszunk, és jobb eredményt érünk el.

További eredmények: Spandau 04 (német)–CNA Barceloneta (spanyol) 7–12, Jadran Herceg Novi (montenegrói)–Jug Dubrovnik (horvát) 8–11. Hétfőn játszották: Jadran Split (horvát)–Olympiakosz (görög) 8–17

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik