Férfi vízi BL: az OSC gyakorlatilag feljutott a főtáblára

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2019.09.21. 20:41
null
Az OSC-nek nem okozott gondot görög ellenfelének legyőzése (Fotó: Balogh László)
Az OSC nyolcgólos előnnyel utazhat Görögországba, ezzel gyakorlatilag már ott van a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtábláján.

 

Túlzás lenne azt állítani, hogy az OSC Bajnokok Ligája-selejtezője lázba hozta volna a szurkolókat, pedig már a sorozat főtáblájára jutás volt a tét a görög Vuliagmeni elleni párharc első mérkőzésén. Nyilván bőven van miből szombat esti programot választani Budapesten, ezzel együtt bántóan kevesen voltak kíváncsiak a főtáblára jutás egyértelmű esélyesének számító fővárosi csapatra.

Közrejátszhatott ebben az is, hogy országos egyesnek ígérkezett a mérkőzés, az újbudaiak pedig vannak annyira erősek a nemzetközi porondon is, hogy érvényesítsék a papírformát. Kovács Gergő, az OSC szélsője már a párharc előtt azt mondta, hogy az első találkozón el akarják venni a görögök kedvét a visszavágótól, csapata pedig ennek szellemében vízilabdázott. Vad Lajos vezetőedző ráadásul kihasználta, hogy a Bajnokok Ligájában nincs légióskorlát, így aztán az összes külföldi játékosát benevezte a mérkőzésre, az OSC gyakorlatilag erősebb felállásban játszott, mint az ob I-es meccseken.

Ez meg is látszott az eredményen, két negyed után már 7–1-re vezettek az újbudaiak, akik szervezetten védekeztek, és kíméletlenül gólra váltották az emberelőnyös lehetőségeiket. Térfélcsere után jött ugyan némi lendületvesztés – már-már menetrendszerűen –, Vad Lajos pedig nagyobb türelemre intette játékosait. Túl idegesnek azonban ő sem tűnt, érezte, hogy ezt a mérkőzést kézben tartja a csapata. A negyedik negyedben vissza is talált a játékához a hazai együttes, a különbség pedig egyre csak nőtt.

A biztos vereség elviselésének több módja ismert a csendes apátiától az indokolatlan őrjöngésig, a görögök szerencsére az előbbit választották, és egyre kisebb meggyőződéssel próbálták bevenni az elképesztően védő Braniszlav Mitrovics kapuját – összesen háromszor azért csak sikerült. Az OSC a végére nagyon megszórta ellenfelét, tette mindezt úgy, hogy csapatkapitánya, a kisebb problémával küszködő Hárai Balázs végig fürdőköpenyben ücsörgött a kispadon – ezúttal nem volt szükség a magyar válogatott első számú centerének játékára.

Az OSC remek játékkal győzött 11–3-ra, ezzel formalitássá tette a visszavágót, és a szerdai összecsapástól függetlenül nyugodtan kijelenthetjük, hogy Vad Lajos együttese ott lesz a Bajnokok Ligája főtábláján. Ez a Vuliagmeni ez ellen az OSC ellen nem képes kilenc góllal nyerni – de még eggyel is bajosan.

Aztán a főtáblán, mondjuk a sportág Real Madridjának számító Pro Recco ellen remélhetőleg a Nyéki uszoda is megtelik.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

A-HÍD OSC ÚJBUDA–NO VULIAGMENI (görög) 113 (4–1, 3–1, 0–0, 4–2)
Nyéki uszoda, 150
néző. V: Dervieux (francia), Koryzna (lengyel)
OSC: B. MITROVICS – Prlainovics, Erdélyi 1, RANDJELOVICS 4, Ubovics 1, Drasko Brguljan, Kovács Gergő. Csere: SEMAN 3, Bundschuh, Ukropina, MANHERCZ K. 2. Edző: Vad Lajos
VULIAGMENI: Dzordzatisz – Juvecisz, H. Afrudakisz 2, Guvisz, Vukcsevics, Basic 1, Kalojeropulosz. Csere: Iljopulosz, Sztamelosz, Pondikeasz, Kuruvanisz, Dimu. Edző: Hrvoje Koljanin
Gól – emberelőnyből:
7/6, ill. 6/1
Gól – kettős emberelőnyből:
1/1, ill. –
Kipontozódott:
Pondikeasz (26. p.)
MESTERMÉRLEG

Vad Lajos:
Úgy gondolom, hogy eldöntöttük a továbbjutást, köszönhetően a fantasztikus kapusteljesítményünknek és a védekezésünknek. Azért a támadójátékkal sem lehetek elégedetlen, elöl is elég attraktívak voltunk. A visszavágót is komolyan vesszük, nem csak nyaralni utazunk Görögországba.
Hrvoje Koljanin:
– Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen nagyszerű csapat ellen játszhattunk, mint az OSC. Épülőfélben lévő, fiatal csapatunk van, nekünk a főtábla még túl nagy falat, de értékes tapasztalatokat szereztünk, és várjuk a szerdai visszavágót, hogy ismét játsszunk egy jót az OSC-vel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik