Férfi vízi BL: a Szolnok döntetlent játszott a címvédő Olympiakosszal

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.12.19. 21:03
null
A Szolnok döntetlenre végzett a görögökkel (Fotó: Koncz György)
A Szolnok kiélezett mérkőzésen 9–9-es döntetlent játszott házigazdaként a címvédő görög Olympiakosszal a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában.  

Mivel a Hannover részvétele házigazdaként biztos, ebből a csoportból csak három csapat jut a nyolcas döntőbe, így a tavalyi bajnok Szolnok számára rendkívül fontos volt ez a mérkőzés, ugyanis az ötödik helyen állt, három ponttal lemaradva a holtversenyben harmadik Olympiakosz, Mladost Zagreb duótól. A Tisza-partiak az eddigi négy meccsükből csak egyet nyertek meg, két egygólos vereség és egy döntetlen mellett. Emiatt viszont a vendégek számára is kiemelt jelentőséggel bírt a találkozó, hiszen magyarországi sikerével könnyen „kivehette” volna magyar riválisát a versenyfutásból az Olympiakosz.

Kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, a nagyszünetig a pireusziaknak kellett kapaszkodniuk, a harmadik negyed elején azonban először kerültek előnybe. A Szolnok némi szerencsével – egy emberelőny végén többször megpattanva éppen Viktor Rasovics elé került a labda – egyenlített.

A mindent eldöntő negyedik negyed elején a hazaiak szerezték meg a lélektanilag fontos első gólt. Az ellenfél Konsztantinosz Geniduniasz révén egy hatalmas bombával egyenlített, de Andrija Prlainovics két percen belül másodszor is bevette a kaput. Nagy Viktor védése után emberelőnybe került a Szolnok, Zsivko Gocics időt kért, ám még lövésig sem jutottak el a hazaiak. A fórt a görögök is megkapták, ekkor viszont Nagy Viktor védett. Az egyenlítés ugyanakkor nem maradt el, Jannisz Funtulisz pókhálózta ki a kapu bal felső sarkát.

A túloldalon Zalánki egy gyönyörű kapáslövéssel feledtette nem sokkal korábbi hibáját, majd fél perccel a vége előtt egy emberfórt ő váltott gólra, s mindössze 11 másodpercük maradt az egyenlítésre a görögöknek. Ez azonban sikerült nekik, Alexandrosz Gunasz távoli bombája a kapufáról kivágódva Nagy Viktor válláról pattant vissza és vánszorgott át a képzeletbeli gólvonalon.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ

B-CSOPORT
ZOLNOKI DÓZSA–OLYMPIAKOSZ (görög) 9–9 (2–2, 2–2, 1–1, 4–4)
Szolnok, 500
néző. V: Putnikovics (szerb), Margeta (szlovén)
SZOLNOK: Nagy V. – Bátori 1, M. Alekszics 1, PRLAINOVICS 2, KIS G. 1, ZALÁNKI 2, Angyal. Csere: Jansik D., Szatmári K., V. Rasovics 1, Lazics, Teleki 1. Edző: Zsivko Gocics
OLYMPIAKOSZ: Pavic – Gunasz 1, Argyropulosz, GENIDUNIASZ 3, Szkumpakisz, Mylonakisz, FUNTULISZ 2. Csere: Nikolaidisz, Derviszisz, Buslje, Murikisz 1, OBRADOVIC 2. Edző: Theodorosz Vlahosz
Gól – emberelőnyből: 11/2, ill. 11/2
Kipontozódott: Jansik D. (27. p.), Szkumpakisz (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Zsivko Gocics:
– Győzelmet szalasztottunk el. Reméljük, hamarosan fordul a kocka, és mellénk szegődik a szerencse.
Theodorosz Vlahosz: – Nagyon kemény mérkőzést vívott a két kiváló képességű együttes. A védekezésre fektettük a hangsúlyt, de nagyon sokallom – különösen nálunk – a kiállítások számát. A második negyedtől felváltva vezettek a csapatok, a hajrában mindkettő nyerhetett volna, ám a végén nekünk kellett döntetlenre mentenünk a meccset.

AZ ÁLLÁS
1. Dubrovnik 5 5 51–34 15
2. Busto Arsizio 5 3 1 1 40–37 10
3. Olympiakosz 5 2 2 1 48–37 8
4. Mladost 5 2 2 1 47–48 8
5. SZOLNOK 5 1 2 2 40–42 5
6. Spandau 5 1 1 3 38–47 4
7. Jadran Split 5 1 4 51–57 3
8. Hannover 5 2 3 47–60 2

További eredmények: Waspo Hannover (német)–Jug Dubrovnik (horvát) 7–14, Spandau 04–Jadran Split (horvát) 12–11, HAVK Mladost (horvát)–BMP SM Busto Arsizio (olasz) 7–7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik