Sorsoltak a férfi vízilabda BL-ben (Fotó: facebook.com/www.len.eu)

 

Noha a selejtezőket még nem kezdték el, az európai szövetség (LEN) már pénteken kisorsolta a nyolcasokat. Eszerint a magyar bajnok és kupagyőztes zöld-fehérek az olaszok mellett a hétszeres BL-győztes horvát Mladost Zagrebbel, az Eurokupa-győztes francia Marseille-jel, az újonc grúz Dinamo Tbiliszivel, a német Waspo Hannoverrel, valamint két kvalifikációból érkező csapattal találkoznak majd a B-csoportban.

A Szolnok szabadkártyásként várta a sorsolást, és rendkívül kemény csoportba került: a 2017-es bajnok Tisza-partiak a tavalyi győztes görög Olympiakosszal, a 2016-ban első horvát Jug Dubrovnikkal, a 2014-ben bajnok spanyol Barcelonetával, az Eurokupa-második montenegrói Jadran Herceg Novival és a német Spandau Berlinnel játszanak majd. Rajtuk kívül a selejtezőből két gárda csatlakozik a csoporthoz.

A főtáblán akár három magyar csapat is szerepelhet majd: a bajnoki ezüstérmes OSC a kvalifikáció második körében csatlakozik a sorozatba, szeptember 13. és 15. között egy négycsapatos tornán – a nyolc kiemelthez érkezik majd az első selejtezőkör nyolc továbbjutója – kell az első kettő között végezni a továbbjutáshoz, a harmadik fordulóban pedig egy oda-vissza vágós párharcban (szeptember 21. és 25.) harcolhatja ki a csoportkörbe kerülést.

A csoportkör október 8-án rajtol.

A FŐTÁBLA KÉT CSOPORTJA
A-CSOPORT

CNA Barceloneta (spanyol)
Olympiakosz (görög)
Herceg Novi
SZOLNOK
QB (az utolsó selejtezőkör A jelű párosításának győztese)
Spandau 04 (német)
Jug Dubrovnik (horvát)
QB (az utolsó selejtezőkör B jelű párosításának győztese)

A csoport első négy helyezettje jut be a nyolcas döntőbe.

B-CSOPORT
FTC
Mladost Zagreb (horvát)
Pro Recco (olasz)
QC (az utolsó selejtezőkör C jelű párosításának győztese)
QD (az utolsó selejtezőkör D jelű párosításának győztese)
Hannover (német)
Marseille (francia)
Dinamo Tbiliszi (grúz)