Férfi vízi: Benedek egy helyen változtatott legutóbbi keretén

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.11.09. 20:14
Akárcsak a grúzok ellen október 20-án, a románokkal november 17-én vívandó világliga-selejtezős mérkőzésen is fiatal csapatot küld medencébe Kecskeméten Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakvezető – derült ki a sportági szövetség honlapjának hétfő esti közléséből – a jövő keddi meccsen sem szerepeltet egyetlen olimpiai bajnokot sem, a világbajnoki aranyérmesek közül is csupán néhányan jutnak szóhoz, de Benedek az ifjabb korátlagú együttestől is győzelmet vár el a vl-sorozat második találkozóján. esti közléséből – a jövő keddi meccsen sem szerepeltet egyetlen olimpiai bajnokot sem, a világbajnoki aranyérmesek közül is csupán néhányan jutnak szóhoz, de Benedek az ifjabb korátlagú együttestől is győzelmet vár el a vl-sorozat második találkozóján.

Az A jelű selejtezőcsoport negyedik tagja a világbajnoki bronzérmes görög válogatott, amellyel december 1-jén idegenben játszik először a magyar csapat.

A jövő heti meccsre készülő gárda programjáról ezt nyilatkozta a kapitány: „Szombat délelőtt találkozunk Szolnokon, aznap két edzésünk lesz a szolnokiakkal, vasárnap pedig egy, este már Kecskeméten edzünk a mérkőzés helyszínén”.

Hozzátette, hogy az előző kerethez képest egy változás van, Nagy Ádám helyett Kovács Gábor került be. „Ő is azon tizenhárom játékos közé tartozik, akik Szolnokon játszanak majd. Ami biztos, hogy Kecskeméten, a románok ellen Hárai Balázs helyett Mezei Tamás szerepel majd. Bekerülhet a meccsre Vámos Márton, Nagy Viktor és Jansik Dávid, de hogy kiknek a helyére, az még kérdés” – mondta a szövetségi kapitány.

A kecskeméti mérkőzés november 17-én 20.15-kor kezdődik.

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Lévai Márton (Debreceni VSE), Bisztritsányi Dávid (A-Híd OSC Újbuda)
Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Salamon Ferenc, Bátori Bence, Kovács Gábor (A-Híd OSC Újbuda), Bedő Krisztián, Hárai Balázs, Zalánki Gergő, Erdélyi Balázs (ZF-Eger), Tóth Márton (Ferencváros-PQS Waterpolo), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo), Mezei Tamás (Szolnoki Dózsa-Közgép)
Szerepet kaphat még Vámos Márton, Jansik Dávid, továbbá a kapus Nagy Viktor (mindhárom Szolnoki Dózsa-Közgép)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik