Férfi vízi: A vb prioritást élvez a világligával szemben – Märcz

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.05.24. 20:06
Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a Dél-Koreában júliusban sorra kerülő világbajnokság lesz a fontosabb a világliga belgrádi, júniusi szuperdöntőjével szemben.

A szakvezető pénteken az M1 aktuális csatornán azt mondta, leginkább a vb-n szeretnének jól szerepelni, a világligának alacsonyabb a presztízse, de természetesen azt a tornát is komolyan veszik. Märcz csütörtökön hirdette ki a válogatott 27 fős nyári keretét, amelyből 23-an a szezon során már szerepet kaptak, míg a fennmaradó négy játékosból kettő újonc, kettő pedig nemzetközi rutinnal bíró vízilabdázó.

A szövetségi kapitány kiemelte, hogy a két újonc közül Dőry Farkas húzóembere volt a bajnoki idényben felsőházba jutott Debrecennek, míg Kállay Márk új igazolásként nagyon jól illeszkedett be a bajnok Ferencváros csapatába.

„Újabb nehéz év vár ránk, de megszoktuk már, hogy nincsenek könnyű éveink, a világliga szuperdöntőjében egy, a világbajnokságon két olimpiai kvóta talál gazdára. Nemzetközi szinten nagyon kiélezett a küzdelem az érmes helyezésekért, a szerbek, a horvátok, az olaszok és a montenegróiak még mindig erősek, a görög és az orosz csapat pedig üde színfoltja a mezőnynek” – vélekedett Märcz Tamás, aki szerint a vb-n a spanyolokkal kell majd megküzdeniük a csoportelsőségért, míg a dél-afrikaiakat és az új-zélandiakat nagyobb különbséggel is legyőzhetik.

„A negyeddöntő jelentheti a fordulópontot, odáig biztosan eljutunk” – jelentette ki a szakvezető.

Märcz emlékeztetett rá, hogy 17 játékossal kezdi meg a felkészülést, mert tízen a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében lesznek érdekeltek a Ferencvárossal június 6–8-án Hannoverben, így ők csak június 13-án csatlakoznak a válogatott keretéhez.

A világliga szuperdöntőjét június 18. és 23. között rendezik Belgrádban, míg a vb-re július 12. és 28. között kerül sor a dél-koreai Kvangdzsuban.

A FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Dőry Farkas (Debrecen), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC), Gyárfás Tamás (Eger), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Várnai Kristóf (BVSC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik