Debrecen vízilabda Eb-t rendezne Nagyváraddal

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.09.24. 13:31
null
A Debreceni Sportuszodát egy 50 méteres szabadtéri medencével bővítik
Címkék
Debrecen lehet a jeges sportok egyik nagy vidéki centruma, Nagyváraddal pedig közös vízilabda Európa-bajnokságot kíván rendezni a város – jelentette be Kósa Lajos polgármester pénteken a Debreceni Sportcentrum (DSC) alapításának 10. évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

 

Mint Kósa Lajos elmondta, a kormány tervei között szerepel két vidéki jeges sportcentrum létrehozása, Székesfehérváron és Debrecenben. A hajdúsági városban a Főnix Csarnok és a Debrecen Jégcsarnok mellett felújítás után a Nagyerdei Műjégpálya lehet a harmadik csarnok, amely otthont adhat a jeges sportoknak.

A város nem tett le arról a tervéről sem, hogy Nagyváraddal közösen vízilabda Eb-nek adjon otthont. A következő pályázatukig ezért a Debreceni Sportuszodát egy 50 méteres szabadtéri medencével fogják bővíteni – fogalmazott a polgármester.

Az évfordulóra a DSC egy színes kiadvánnyal készült, amelyben helyi újságírók segítségével 140 oldalon idézik fel Debrecen elmúlt 10 éves sportéletét. Kósa Lajos az évforduló kapcsán megjegyezte: könyv nélkül fel sem tudná sorolni az összes létesítményt, amely a városban felépült és az összes világversenyt, amelynek ebben az időszakban Debrecen otthont adott. Az elmúlt 10 esztendőben a DSC-t többek között a sportesemények szervezése és sportmenedzselés terén elért eredmények az ország vezető szervezetévé tették – mondta a politikus.

A jövőről szólva hozzátette: hasonló folytatásban gondolkodik a városvezetés, a követező nagy beruházás a DVSC labdarúgócsapatának új otthona, a Nagyerdei Stadion újjáépítése lesz. Emellett szólt a Debreceni Labdarúgó Akadémia edzőcentrumának építéséről, továbbá a Nagyerdőn egy erdei futópálya létrehozásáról az atléták számára.

A sajtótájékoztatót követően Kósa Lajos Orendi Mihállyal, a DSC igazgatójával együtt megnyitotta az ország első szabadtéri kondiparkját, amelyet a helyi Szertár Sportbolt tulajdonosa épített meg a sportcentrum számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik