Vizes vb: „Ugyanaz az orosz szállt rám; kipécézte a magyarokat”

Vágólapra másolva!
2015.07.25. 12:48
Risztov Éva és Olasz Anna is a durvaságra és a bírók figyelmetlenségére panaszkodott a ma délelőtti 5 kilométeres nyílt vízi úszás után a kazanyi vizes világbajnokságon.

„Sok van ebben a pályában, rengeteg a rejtett lehetőség – fogalmazott Risztov Éva. – Ezért is volt jó ötlet, hogy a tíz kilométer előtt felmérhettem a terepet, teljesen más lesz így rajthoz állni kedden. Az úszás jó volt, jó erőben érzem magam, azért más lesz, amikor még két kört kell menni, nekem is, de sok riválisnak biztosan. Annyi hiányérzet van bennem, hogy a bírók lehetnének kicsit figyelmesebbek is, mert egészen elképesztő dolgok mennek olykor a vízben, aminek semmi köze sincs a fair playhez. A hajrában úgy visszarántottak, hogy csak néztem, és még ketten elmentek mellettem közben…”Risztov Éva. – Ezért is volt jó ötlet, hogy a tíz kilométer előtt felmérhettem a terepet, teljesen más lesz így rajthoz állni kedden. Az úszás jó volt, jó erőben érzem magam, azért más lesz, amikor még két kört kell menni, nekem is, de sok riválisnak biztosan. Annyi hiányérzet van bennem, hogy a bírók lehetnének kicsit figyelmesebbek is, mert egészen elképesztő dolgok mennek olykor a vízben, aminek semmi köze sincs a fair playhez. A hajrában úgy visszarántottak, hogy csak néztem, és még ketten elmentek mellettem közben…”

Olasz Anna szintén ki volt bukva kissé. „Ugyanaz az orosz lány szállt rám, aki Kiss Nikit is ütötte-verte az Európa-bajnokságon. Úgy látszik, kipécézte magának a magyarokat. Egyszer kisikoltottam a bíróra, hogy nézzen már oda, de elfordította a fejét… Mindegy, bemelegítésnek jó volt, remélem, a tíz kilométer sokkal jobb lesz, meg aztán sokan vannak, akik csak erre a számra koncentrálnak, ez látszott is.”

Gellért Gábor szövetségi kapitány mindezt a következőkkel egészítette: „Itt sűrűbb a mezőny, nagyobb a közelharc, mert az öt kilométert még mindenki bírja, egy sprint az egész – két nap múlva azért más lesz. Barcelonában is ugyanígy kezdődött, aztán tízben volt mindkét lány tíz kilométeren, alapvetően most is ez a cél.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik