Friss
Top
Program

Vizes vb: Megérdemeltük a csoportelsőséget – Märcz

MTI | 2017. 07. 22.

Vizes vb: Megérdemeltük a csoportelsőséget – Märcz

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata jogosan és megérdemelten lett első csoportjában a hazai rendezésű vizes világbajnokságon az olaszokat, az ausztrálokat és a franciákat megelőzve.

hirdetés

Märcz Tamás a csoportküzdelmek zárulta után tartott szombati sajtótájékoztatón leszögezte, hogy a vb nyitószakaszában elért sikerhez nagyban hozzájárult a szurkolók fergeteges biztatása, a Margitszigeten minden meccsen megnyilvánuló támogatás is.

A szakvezető hozzátette, hogy az út folytatása sem lesz könnyebb, bármely ellenfél következzen is a legjobb nyolc között, ahová csoportelsőségével közvetlenül lépett tovább a magyar együttes. A keddi negyeddöntős csatát a vasárnapi spanyol–orosz mérkőzés győztesével vívja a gárda, s Märcz Tamás szerint bár mindkét lehetséges rivális veszélyes, egyikük sem akadályozhatja meg a kellőképpen felkészült magyar válogatottat abban, hogy a négy közé jusson.

A médiaeseményen jelenlevő három játékos közül a világbajnok kapus, Nagy Viktor azt emelte ki, hogy a csoportmeccseken koncentráltan pólózott a csapat, amelyből áradt az erő és az egység. Ő most a legfontosabbnak azt tartja, hogy valamennyien kipihenjék magukat, s kedden a legjobb formájukat nyújtsák, akárki legyen is az ellenfél.

Märcz Tamás a franciák elleni mérkőzés közben (Fotó: Koncz György)

Manhercz Krisztián, az egyik világbajnoki újonc felidézte, hogy nemrég közös edzőtáborozásuk volt a spanyolokkal, akiket edzőmeccsen legyőztek, de a magyar válogatottat egyébként is jobbnak ítéli a spanyol és az amúgy fiatal és energikus orosz válogatottnál egyaránt.

„Van azért még hová fejlődnünk nekünk is támadásban és védekezésben egyaránt – fogalmazott a magyar tehetség –, de fogunk is fejlődni.”

A szintén vb-újonc, balkezes Zalánki Gergő is megemlékezett az „aranyos szurkolókról”, majd kitért rá, hogy ő személyesen a harmadik csoportmérkőzés végére, a franciák ellen kicsit elfáradt, ezért is jó az első hellyel járó plusz pihenő.

„Ám már most nagyon várom a következő meccset, amelyen nyerni fogunk, még ha ez nem is lesz könnyű” – fűzte hozzá a csapattársak nevében is fogalmazva.

hirdetés