Vívó-vb: felmentették a magyarok karddöntőjében bíráskodó párost

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.07.23. 10:12
null
Egy tuson múlt… (Fotó: Földi Imre)
Felmentették a budapesti vívó-világbajnokságon a további munkavégzés alól azt a bírópárost, amely vasárnap közreműködött a Magyarország–Dél-Korea férfi karddöntőben.

A hazai szövetség honlapja emlékeztet rá, hogy a férfi kardcsapatok fináléjában az egyébként tapasztalt szenegáli Papa Touré és olasz Luigi Martilotti sokat hibázott. A hunfencing.hu azt írja: a magyar versenyzők nem erre fogták egytusos vereségüket és a „belső berkekben” senki sem kiáltott csalást.

Manolisz Kaciadakisz, a nemzetközi szövetség görög főtitkára – aki korábban versenybíró volt, majd évekig vezette a bírói bizottságot – még aznap este egyeztetett a bírói testület tagjaival, illetve telefonon tájékoztatta Aliser Uszmanov elnököt.

A hunfencing.hu szerint a sportágban szokatlanul szigorú ítélet született, az olasz és a szenegáli bírót gyakorlatilag hazaküldték.

Kedden megérkezett a főtitkár hivatalos állásfoglalása is, amelyben megerősítette a két bíró munkavégzés alóli felmentését, mivel „teljesítményük elfogadhatatlan volt a FIE számára”.

„Egy ilyen látványos világbajnokságon mint a budapesti, a mi kötelességünk és felelősségünk, hogy őrködjünk a szövetségünk imázsán és a sport integritásán” – írta a főtitkár, hozzátéve ugyanakkor, hogy csalásról vagy részrehajlásról nem volt szó.

A Nemzeti Sportot az eseményről tudósítja: Kovács Erika, Pircs Anikó, Kocsmár-Tóth István (tudósítás), Pusztai Viola (videó), Földi Imre, Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik