Vívás: Rédli Böde szurkolására is számít a budapesti vb-n

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2019.07.12. 20:34
Hétfőn rajtol a vívó-világbajnokság Budapesten, amely előtt Rédli Andrással beszélgetett az NSO Tv. A párbajtőrözők versenye, a kitűzött célok mellett szóba került a Ferencváros Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-selejtezője is. Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vívó reméli, hogy kedvenc csapatából többen kijönnek neki szurkolni a vb-re. A nyáron a Pakshoz igazoló Böde Dánieltől erre ígérete is van.

A köztudottan Fradi-drukker párbajtőröző a bolgárok elleni hazai mérkőzésen kint volt, s tetszett neki, amit látott.

„Nagyon fegyelmezett, koncentrált játékot mutatott a Fradi, de ez ugyanakkor igaz az ellenfélre is. A visszavágó egyáltalán nem lesz könnyű, de nagyon bízom benne, hogy nem állunk be védekezni, mert a továbbjutáshoz gólt kell szereznünk idegenben.”

A párbajtőrözők egyéni versenye a főtáblán pénteken esedékes, előtte Rédli természetesen szakít időt arra, hogy megnézze a BL-selejtező szerdai, második mérkőzését. De vajon kedvenc csapatából neki is szurkol-e valaki a BOK-csarnokban?

„Remélem! Böde Danival beszéltem aki sajnos már a Paks játékosa –, hogy ha itthon lesz, akkor jönnek, s remélem, kihozza a Varga Rolit is. És szerintem a vezetőségből Nyíri Zoltán és Kubatov Gábor biztosan kijön a versenyre.”

Videónkban beszél arról, milyen várakozással tekint a vb-re, mik a legfőbb céljai, s van-e generációs szakadékot közte és és igencsak fiatal párbajtőröző-csapattársai között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik