Nadal és Federer ma szurkolásban is összecsap

Vágólapra másolva!
2010.06.16. 11:21
null
Federer (balra) és Nadal ma nem a teniszpályán lesz rivális (Fotó: Action Images)
Az egész világ vb-lázban ég. Nincsenek ezzel másképp olyan sztárok sem, mint a világ két legjobb teniszezője, a világelső Rafael Nadal és a wimbledoni bajnoki címét megvédeni készülő Roger Federer. Mindketten követik a labdarúgó-világbajnokság eseményeit, és szorítanak honfitársaiknak, még akkor is, ha nemsokára a legendás füves pályás viadalon, Wimbledonban lépnek pályára.

Roger Federer azt emelte ki, mennyire jónak tartja, hogy olyan országoknak is lehetőségük van világbajnokságot rendezni, mint Dél-Afrika. Egy ilyen esemény kapcsán ugyanis még gyorsabb fejlődésre lesznek képesek.

„Úgy gondolom, nagyszerű, hogy a Dél-afrikai Köztársaság rendezi a világbajnokságot. Emlékszem, láttam, amikor megnyerte a rögbi vb-t 1995-ben, az is remek volt az ország számára. Remélem, hogy Svájc válogatottjának jól megy majd a játék, drukkolok a mieinknek és mellettük Dél-Afrikának is" – nyilatkozta napjaink teniszének egyik legnagyobb alakja.

Nagy riválisa, a jelenlegi világelső Rafael Nadal fanatikusa a Real Madridnak és a spanyol válogatottnak.

„Van rá esély, hogy megnyerjük a tornát, sőt, mi vagyunk az esélyesek, de egy meccsen minden lehetséges. Éppen ezért számomra az sem lenne csalódás, ha nem a miénk lenne a trófea. Fantasztikus futballisták játszanak a válogatottunkban, a középpályán különösen nagy zsenik vannak: Xavi, Fabregas, Xabi Alonso, Silva, Iniesta. De talán az a legfontosabb, hogy minden csapatrész remek, kapusposzton is jók vagyunk, és a védelem is kiválóan teljesít. Két csatárunk játékát is nagyon szeretem, Villa és Torres egyszerűen hihetetlen" – mondta a Roland Garros bajnoka.

Spanyolország éppen Svájccal találkozik az első csoportmeccsén, Nadal esélylatolgatásra is vállalkozott: „Úgy gondolom, Rogernek sokkal nagyobb esélye van ellenem nyerni, mint honfitársainak Spanyolország labdarúgó-válogatottja ellen. Biztos vagyok benne, hogy győzelemmel kezdjük a tornát" – vélekedett Nadal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik