Sztrik Martinutanpotlassport.hu Egy sima, egy szoros; igaz ez mindkét serdülő vízilabda-bajnokság szombati elődöntőjének párharcaira. A fiúk és leányok mezőnyében egyaránt tartogatott pikáns küzdelmet, valamint sima győzelmet is a Hajós Alfréd Sportuszodában vívott négyes döntő első napja.

Kiadós eső előzte meg a Final Four első napját,  a startra azonban felszakadoztak a viharfelhők, és előbukkant a nap, ami pedig meghozta a nézőket is a margitszigeti medencepartra. A fiúknál a hazai közönség előtt játszó UVSE és az FTC rangadója nyitotta a sort, sokáig azonban nem kellett izgulni. Többek között a tizenhat éves Aranyi Máté Attila vezetésével kiadós verést mért a lilák csapata a rivális gárdára, így könnyedén, 15‒5-re diadalmaskodva bejutott a vasárnapi fináléba. „Maximálisan végrehajtották védekezésben, amit kértem, ennek volt köszönhető, hogy ilyen kevés gólt kaptunk, ráadásul a túloldalon jöttek a találatok. Holnap ugyanerre a védekezésre számítok, illetve arra, hogy meghalnak egymásért a vízben a gyerekek, és úgy jönnek majd ki a medencéből, hogy boldogok lesznek”‒ nyilatkozta a meccs után a waterpolo.hu-nak Tóth Zoltán, az UVSE edzője.

A hazai közönség előtt játszó UVSE a fiú és leány serdülőbajnokságban egyaránt kiharcolta a részvételt a vasárnapi fináléban Forrás: waterpolo.hu

A hazai közönség előtt játszó UVSE a fiú és leány serdülőbajnokságban egyaránt kiharcolta a részvételt a vasárnapi fináléban  •  Forrás: waterpolo.hu

Az elődöntő másik párharca már nem alakult ilyen simán. Csakúgy, mint egy hete az idősebbek döntőjében, most is a KSI SE játékosai kezdték jobban a mérkőzést, és a félidőre kétgólos előnyt tudtak kialakítani. Csombor Zoltán előtt adódott a feladat: fel kell rázni a zuglói pólósokat, amit tökéletes meg is tett, hiszen teljesen más mentalitással ugrottak vízbe a vasutasok a harmadik játékrészben, majd a szoros végjátékot követően 9‒8-ra diadalmaskodni tudtak, így az ifjúsági bajnoki döntő után a serdülők között is kvalifikálták magukat az aranymeccsre. Csombor Zoltán, a zuglóiak mestere mondta el észrevételeit a találkozó után a waterpolo.hu-nak: „Vissza fogom nézni a mérkőzést, tiszta értékelést akkor tudok adni, így csak annyit mondhatok, hogy borzasztó boldog vagyok. Nagyon-nagyon nehéz mérkőzés volt, az ifi döntőben játszó fiatalok akárcsak nálunk, a KSI-ben is, fáradtak voltak. A végén mi bírtuk jobban, elsősorban idegekkel, mert fizikálisan mindkét csapat mindent beleadott. Nagyon büszke és boldog vagyok!"

A leányok első elődöntőjét a címvédő BVSC-Zugló és a Yordo-Szentes csapata vívta egymással. A mérkőzés állása végig szorosan alakult, ám egész idő alatt a szentesieknél volt a minimális előny. Ezt remekül használták ki. Ráadásul a véghajrában még rá is tudtak tenni egy lapáttal, s végül 10‒7-re megnyerték a találkozót. Így a múlt heti ‒ ifjúsági bajnokságban vívott ‒ döntő után, a serdülők között is résztvevője a Szentes az aranymeccsnek. Már csak az volt a kérdés, ki lesz az ellenfél, ez azonban hamar egyértelmű vált,  az UVSE együttese ugyanis a 6‒0-s első negyedet és a 12‒1-es félidei eredményt követően 19‒4-re diadalmaskodott, így bejutott a vasárnapi fináléba.

Izgalmas ütközetek és pikáns párharcok várnak a vízilabda-kedvelőkre vasárnap is a Hajós Alfréd Sportuszodában, a délután 2 órakor kezdődő programsorozaton.

FIÚ SERDÜLŐBAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (HAJÓS ALFRÉD SPORTUSZODA)
Június 9., szombat:
Elődöntő:
UVSE‒FTC 15‒5 (6‒2, 2‒1, 4‒1, 3‒1)
BVSC-Zugló‒KSI SE 9‒8 (2‒2, 2‒4, 3‒1, 2‒1)
Június 10., vasárnap:
Bronzmérkőzés
15.30: KSI SE‒FTC
Döntő
19.00: UVSE‒BVSC-Zugló
LEÁNY SERDÜLŐBAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (HAJÓS ALFRÉD SPORTUSZODA)
Elődöntő:
Yordo Szentes‒BVSC-Zugló 10‒7 (3‒3, 1‒0, 2‒2, 4‒2)
UVSE‒Dunaújvárosi FVE-Yordo 19‒4 (6‒0, 6‒1, 5‒1, 2‒2)
Június 10., vasárnap:
Bronzmérkőzés
14.00: BVSC-Zugló‒Dunaújvárosi FVE-Yordo
Döntő
17.30: UVSE‒Yordo Szentes

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport