Megkezdte szereplését a magyar U17-es fiúválogatott a Tbilisziben zajló korosztályos Európa-bajnokságon. A Székely Bulcsú szövetségi edző és Tóth Kálmán másodedző által irányított csapat a C jelű csoportban kapott helyet, Szlovákia, Szerbia és Hollandia mellett.

u17 fotó madaras norbert

Első meccsén hozta a kötelező győzelmet az U17-es válogatott  •  Fotó: Madaras Norbert

Az első meccsét Szlovákia fiataljai ellen játszotta a válogatott, és mondhatjuk, hogy magához képest igen visszafogottan kezdte a kontinenstornát. Bár a csapatkapitány Szeghalmi Zsombor már az első percben eredményes volt akcióból, a negyed hátra levő részében egyik együttes sem tudta kapuba juttatni a labdát. A második nyolc percben aztán a magyar csapat már megkezdte ellenfele felőrölését, Szeghalmi kétszer is villant, így elérve a „klasszikus mesterhármast”, majd Pető Attila is megszerezte első gólját az Európa-bajnokságon – hozzá csatlakozott rövid időn belül Mészáros Mátyás. A szlovákok, hogy mégse maradjanak gól nélkül a nagyszünetre, szinte a dudaszó pillanatában találtak be először Gyapjas Brendon kapujába (5–1).  A találat szerzőjét, Michal Vargát mindenképpen érdemes megemlíteni, hiszen mint utólag kiderült, a góllal sokáig egyedüliként magaslott ki az ellenfél soraiból.

A harmadik negyedben tovább nőtt a magyar fölény. Szeghalmi újra gólt lőtt, Gábor Lőrinc emberelőnyből talált be, Nyíri Balázs, Vigvári Vince és Vismeg Zsombor pedig kevesebb mint másfél perc alatt szórt „triplát” a szlovák kapuba. A negyed utolsó percében pedig Vigvári szerzett még két akciógólt, ezzel jóvátéve, hogy időközben ötméterest hibázott (12-1).

A záró felvonásban már tényleg csak annyi volt a kérdés, mennyi lesz a különbség a két csapat között. Ez viszont – a szerbek elleni döntetlen esetén – abszolút nem másodlagos. Ennek tudatában Pető duplázott, majd Várkonyi Ádám és Molnár Erik is beköszönt, mindketten büntetőből. Érdekesség, hogy mindkét ötméterest Varga hozta össze az ellenfélből, aki így, a harmadik szabálytalansága után végleg elhagyta a medencét, ezzel szinte minden szlovák álmot összetörve az újabb gólt illetően. Nyíri viszont folytatta a magyar gólgyártást, a másik oldalon pedig kicsivel több mint egy perccel a vége előtt Patrik Tisaj lépett Varga helyére, és megduplázta a szlovák gólok számát.

A magyar válogatott nem engedte, hogy ezzel a jelenettel érjen véget a találkozó, és Nyíri a legvégén beállította a 18–2-es végeredményt.

Hétfőn magyar idő szerint 18 óra 30 perckor Magyarország válogatottja a szerbbel vív rangadót a C csoportban.

FIÚ U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, TBILISZI
Magyarország-Szlovákia 18–2 (1–0, 4–1, 7–0, 6–1)
C csoport, 1. forduló
Gólszerzők:
Szeghalmi 4, Pető 3, Vígvári 3, Nyíri 3, Molnár, Vismeg, Gábor, Várkonyi, Mészáros
Az Eb-csapat:
Kapusok:
Gyapjas Brendon, Hörömpő Botond
Mezőnyjátékosok: Eppel Barnabás, Gábor Lőrinc, Kevi Bendegúz, Lantos István, Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Nyíri Balázs, Pető Attila, Szabó Bence, Szeghalmi Zsombor, Várkonyi Ádám, Vígvári Vince, Vismeg Zsombor
Edzők: Székely Bulcsú, Tóth Kálmán. Csapatvezető: Madaras Norbert

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport