Vízilabda: nagy siker az ifjúsági Markovits Kálmán-kupa

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.18. 10:48
Címkék
A horvát Jug Dubrovnik vízilabda-együttese nyerte a Market-Vasas SC által első ízben megrendezett ifjúsági Markovits Kálmán-kupát. A rangos nemzetközi tornán összesen öt csapat vett részt, melyek színvonalas párharcokon vannak túl. A részletekről a vasassc.hu számolt be.

M. Sz. / UP-info A Market-Vasas SC mellett a horvát bajnok Jug Dubrovnik, a magyar korosztályos bajnokság jelenlegi negyedik helyezettje, a Ferencváros, a jó erőkből álló Szolnok, valamint a görög Panioniosz ifjúsági vízilabdacsapatai küzdöttek az I. Markovits Kálmán-kupán péntektől vasárnapig. A novemberi Jeney László-kupa – amely gyermektorna volt – sikere nyomán szervezte a Vasas ezt az újabb eseményt, amely végül úgy ért véget, hogy a résztvevők egyöntetűen kinyilvánították: jövőre újra jönnének!M. Sz. / UP-info A Market-Vasas SC mellett a horvát bajnok Jug Dubrovnik, a magyar korosztályos bajnokság jelenlegi negyedik helyezettje, a Ferencváros, a jó erőkből álló Szolnok, valamint a görög Panioniosz ifjúsági vízilabdacsapatai küzdöttek az I. Markovits Kálmán-kupán péntektől vasárnapig. A novemberi Jeney László-kupa – amely gyermektorna volt – sikere nyomán szervezte a Vasas ezt az újabb eseményt, amely végül úgy ért véget, hogy a résztvevők egyöntetűen kinyilvánították: jövőre újra jönnének!

A bronzérmes házigazda Market-Vasas ifjúsági együttese Forrás: vasassc.hu
A bronzérmes házigazda Market-Vasas ifjúsági együttese Forrás: vasassc.hu

A bronzérmes házigazda Market-Vasas ifjúsági együttese  •  Forrás: vasassc.hu

„Nagyon köszönjük a Vasas vezetőségének, hogy lehetővé tette e torna megrendezését” – idézi Németh Annát, a klub vízilabda-szakosztályának technikai vezetőjét a vasassc.hu. – „A fiataloknak nagyon jó lehetőség, és éltek is vele, remek mérkőzéseket játszottak, komoly küzdelmeket élvezhettünk. Örülünk neki, hogy voltak szurkolók, barátok, szimpatizánsok is a lelátón, sőt jöttek kísérők Görögországból is. A visszajelzések alapján a horvát és a görög csapat is jól érezte magát, mint ahogyan a Fradi és a Szolnok is, mindannyian jelezték, hogy legközelebb is eljönnének.”

Veselin Đuho, a Jug Dubrovnik csapatának legendás, kétszeres olimpiai bajnok edzője így fogalmazott: „Budapestre mindig örömmel jövök, megtisztelő egy ekkora vízilabda-hagyományokkal rendelkező városban játszani. Játékosként is sokszor volt ebben részem, a válogatottal és a Juggal is. Nagyszerű volt a szervezés, ehhez gratulálok, örülök, hogy itt lehettünk, hiszen három-négy nagyon komoly mérkőzést játszhattunk. Nekünk jó lehetőség erős magyar csapatok ellen játszani, szóval nagyon elégedett vagyok.”

Varga Dániel, a Ferencváros edzője is örült a lehetőségnek: „Nagyon örülök, hogy itt lehettem a csapatommal, hálával tartozom a szervezőknek, különösen Plézer Janinak és Németh Annának, valamint a Vasasnak. Köszönöm a csapatom és a Fradi nevében is, hogy létrehozták ezt a remélhetőleg hagyományteremtő eseményt. Ha lesz jövőre, és hívnak, akkor jövünk. A mérkőzések miatt önmagában is értékes torna volt, de a bajnokság mostani szakasza miatt az élmény, hogy döntőt vívtunk, hogy külföldi csapatok ellen játszhattak a srácaim, lökést adhat nemcsak szakmailag, hanem lelkileg is.”

Ami a torna alakulását illet: a Ferencváros rögtön az első mérkőzésen – némi meglepetésre – legyőzte a Jugot, aztán viszont csak eggyel verte a Szolnokot, a Market-Vasastól pedig a zárónap délelőttjén 7–3-ra kikapott. A Jug nagyon kitömte a görög Panionioszt, és biztosan verte a Szolnokot is, míg a Vasas ellen 6–0-s kezdés után „csak” kettővel nyert, ráadásul a házigazda alakulatnak egyenlítési lehetősége volt a végén. Plézer János csapata egyébként legyőzte a Szolnokot és a Panionioszt is, utóbbit kétszer is, másodszorra a bronzmérkőzésen. Ezt a Szolnok játszotta volna, de Hangay Róbert csapata vasárnap délben (a görögök elleni 9–9 után) hazautazott. A döntőbennagy csatát vívott a Ferencváros és a Jug, végül a horvátok a hajrában a maguk javára fordították az eredményt, és ezzel megnyerték a tornát.

Az I. Markovits Kálmán-kupa eredményei
1. nap: Jug Dubrovnik (horvát)–Ferencváros 6–9, Market-Vasas SC–Szolnoki Dózsa 9–5, Jug Dubrovnik–Panioniosz (görög) 24–5, Szolnoki Dózsa–Ferencváros 13–14
2. nap: Market-Vasas SC–Panioniosz (görög) 12–7, Jug Dubrovnik (horvát)–Szolnoki Dózsa 17–11, Panioniosz–Ferencváros 5–19, Market-Vasas SC–Jug Dubrovnik 8–10
3. nap: Szolnoki Dózsa–Panioniosz 9–9, Market-Vasas SC–Ferencváros 7–3. A bronzéremért: Market-Vasas SC-Panioniosz 8–6. A döntőben: Jug Dubrovnik-Ferencváros 11–10
A torna végeredménye: 1. Jug Dubrovnik (horvát), 2. Ferencváros, 3. Market-Vasas, 4. Panionios (görög), 5. Szolnoki Dózsa
A torna legjobb játékosa: Luka Stohar (Jug Dubrovnik)
A torna gólkirálya: Várkonyi Ádám (Ferencváros)
A torna legjobb kapusa: Korom Dániel (Market-Vasas)

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik