Vízilabda: Montenegró ellen az elődöntőért az ifjúsági vb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.17. 11:10
Címkék
A magyar válogatott 6‒6-os döntetlen után ötméteresekkel győzte le az Egyesült Államok csapatát a negyeddöntőbe jutásért vívott meccsen a szombathelyi ifjúsági vízilabda-világbajnokság hatodik játéknapján. A győzelemből természetesen mindenki kivette a részét. Két játékos még így is kitűnt a mezőnyből: a háromgólos Bóbis Botond, illetve a pazar kapusteljesítményt nyújtó Grieszbacher Márk. Horváth János vezetőedző mellett velük beszélgettünk.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Óriási nézősereget vonz a szombathelyi Tófürdőn megrendezett ifjúsági vízilabda-világbajnokság. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a szerdai Magyarország-Oroszország rangadó előtt tíz perccel, a csütörtöki Egyesült Államok elleni kvalifikációs párharc napján pedig már kora délután ki kellett akasztani a megtelt táblát, elővételben ugyanis minden belépőjegy elkelt.Sztrik Martinutanpotlassport.hu Óriási nézősereget vonz a szombathelyi Tófürdőn megrendezett ifjúsági vízilabda-világbajnokság. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a szerdai Magyarország-Oroszország rangadó előtt tíz perccel, a csütörtöki Egyesült Államok elleni kvalifikációs párharc napján pedig már kora délután ki kellett akasztani a megtelt táblát, elővételben ugyanis minden belépőjegy elkelt.

Óriási csatában, ötméteresekkel győzte az ifjúsági válogatott az Egyesült Államokat csütörtökön Fotó: Kondor Noémi/MVLSZ
Óriási csatában, ötméteresekkel győzte az ifjúsági válogatott az Egyesült Államokat csütörtökön Fotó: Kondor Noémi/MVLSZ

Óriási csatában, ötméteresekkel győzte az ifjúsági válogatott az Egyesült Államokat csütörtökön  •  Fotó: Kondor Noémi/MVLSZ

A mieink csütörtökön hatalmas csatát vívtak az amerikaiak ellen, a találkozó 6‒6-os döntetlennel végződött, így ötméteresek döntöttek a még kiadó negyeddöntős hely sorsáról. A hatalmas izgalmakat a magyar ifjúsági válogatott bírta jobban idegekkel, Horváth János tanítványai az ötöspárbajban 4‒3 arányban bizonyultak jobban. A mérkőzés legjobbjának a hazai válogatott hálóőrét, Grieszbacher Márkot választották, aki a mérkőzésen és az ötméteresek során egyaránt fantasztikusan védett!

Fiu_ifi_VB_medence_Grieszbachner_Márk-200x300
Fiu_ifi_VB_medence_Grieszbachner_Márk-200x300
„Nagyon izgultam, de megnyugtatott és hatalmas erőt adott, hogy társaim magabiztosan úsztak oda ötméterest dobni, és láttam a szemükben, hogy nem fogják kihagyni ‒ elevenítette fel a büntetőpárbajt Grieszbacher. ‒ Bennem végig az dolgozott, hogy meg kell fognom legalább egyet, hogy nyerjünk. Sikerült!”

A kapus a büntetők előtti eseményekről és az ellenfélről is szó ejtett.

„A második félidőben hátrányban játszottunk, így pontosan tudtam, hogy nem kaphatok több gólt, mert mennünk kell tovább, nem eshetünk ki. Nemrég a Comen-kupán kikaptunk az amerikaiaktól, emiatt volt egy kis tüske bennünk, úgyhogy vissza kellett vágnunk és megmutatnunk, hogy mi vagyunk a jobbak.”

Grieszbacher mellett a KSI SE kiválósága, Bóbis Botond tűnt még ki a mezőnyből, aki egyrészt négyből négyszer megnyerte a ráúszást, másrészt három góljával egymaga a csapat találatainak felét szerezte. Ennek ellenére Bóbis nem teljesen elégedett a teljesítményével.

Fiu_ifi_VB_medence_Bóbis_Botond-e1533210420523
Fiu_ifi_VB_medence_Bóbis_Botond-e1533210420523
„Én dobtam a legtöbb gólt, de mindezt sajnos, sok lövésből, úgyhogy ezen van mit javítani” ‒ mondta szerényen a 17 éves pólós. ‒ „Sok elkapkodott helyzetünk volt, és a megszokotthoz képest kevesebb találatot szereztünk, többek között ezért is alakult ilyen szorosan a találkozó. Kiváló játékosok ellen mérkőztünk meg csütörtök este, akik között felnőttválogatott játékos is van, centerjátékuk pedig igazán kifinomult. Tudtuk, hogy veszélyt jelenthetnek, de bíztunk magunkban. Mindezek ellenére egyáltalán nem érzem magam fáradtnak. Mondtam a fiúknak is a meccs után, hogy még négyet le tudnék nyomni, annyira dolgozott bennem az adrenalin, ezt a lendületet pedig szeretném átvinni a montenegróiak elleni összecsapásra.”

Bóbis az ötméterespárbaj során is kivette a részét a sikerből, tudniillik magabiztosan értékesítette saját büntetőjét.

„Ez kicsit lutri, mivel ilyenkor már nem az dönt, hogy ki milyen játékos, milyen állapotban van, hanem, hogy hogyan tudja kizárni a külvilágot. Ez ma nekünk sikerült jobban hála az égnek.”

A magyar ifjúsági válogatott szövetségi edzője, Horváth János a győzelem ellenére már a következő megméretésre összpontosít. Azt is elárulta, hogy az amerikaiak elleni mérkőzés utáni éjszaka nagy részét még videóelemzéssel töltötték.

Stáb_Fiu_ifi_VB_medence_Horváth_János-200x300
Stáb_Fiu_ifi_VB_medence_Horváth_János-200x300
„Nagyon boldogok vagyunk, rendkívül fontos győzelem volt. Az amerikai válogatott mondhatni, a mi mumusunk, és most sikerült felülkerekednünk az ötméterespárbaj során. Úgy gondolom, eddig ezen a meccsen játszottunk a legjobban a tornán. Rengeteg helyzet kimaradt ugyan, de mindenki odatette magát. Kiváló a környezet, a hangulat és a közönség itt Szombathelyen, ami rengeteget segít nekünk ‒ mondta Horváth János, aki csapata védekezésének javulásáról is beszélt, hiszen az együttes az első két meccshez képest jóval kevesebb gólt kapott. ‒ Ahogy megyünk előre, úgy érik jobban össze a gárda, küszöböli ki a hibákat. A siker olyan löketet ad, ami még inkább összekovácsolja a srácokat.”

De mit várhatunk a válogatottól péntek este nyolc órakor a regnáló Európa-bajnok ellen?

„A montenegróiaknak nagyszerű csapatuk van, minden posztra jó játékosokkal. Az egyik, ha nem a legerősebb csapat a mezőnyben. Ettől függetlenül nem ijedünk meg, hiszen velünk lesz a közönség is. Nagy meccs lesz, és mindenképpen nyílt sisakos küzdelem” ‒ zárta a beszélgetést a szövetségi edző.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik