Mivel szerdán Szlovákia ellen meglepő vereséget szenvedett a Varga Tamás és Zantleitner Krisztina vezette magyar U17-es leányválogatott a Voloszban zajló Európa-bajnokságon, legfeljebb a 9. helyért küzdhetett. Ehhez csütörtökön megtette az első lépést: Nagy-Britanniát magabiztosan, 12–3-ra verte. Pénteken pedig a szintén nem bombaerős Izrael következett.

A magyar U17-es lányok 9. helyen végeztek Voloszban Forrás: waterpolo.hu

A magyar U17-es lányok 9. helyen végeztek Voloszban  •  Forrás: waterpolo.hu

A magyar lányok kissé beragadtak a mérkőzés elején. Hagyján, hogy az ellenfél szerzett vezetést, de a mieink először Zantleitner Noémi révén találtak be három és fél perccel az első negyed végét jelző dudaszó előtt. A nehézkes kezdés ellenére már az első etap végén előnyben voltak, hiszen Alaksza Dóra gólra váltotta a javunkra megítélt emberelőnyös szituációt (2–1).

A folytatásban igazi gólparádét rendeztek a csapatok, a kapusok nem álltak a helyzet magaslatán. A magyar lányok közül Zantleitner és Pőcze Panna is duplázott a negyedben, igaz, az izraeli Mirjam Bogacsenko ugyanezt elmondhatta (7–4).

A harmadik játékrészben fontosnak bizonyult, hogy a mieink visszavegyék az irányítást, és ne hagyják az ellenfelet vérszagot kapni. Nos, ez nem sikerült valami fényesen, mert hiába dobott gólt Pőcze és Somogyvári Lili is, a már emlegetett Bogacsenko ellen nem akadt gyógyszere a magyar védelemnek, a játékos egymaga 7 gólt vágott a mérkőzésen, amivel természetesen senki sem tudta felvenni a versenyt. Ám egy fecske nem csinál nyarat, a magyar csapat noha elvesztette a harmadik negyedet, még mindig kétgólos előnyből várhatta az utolsó nyolc percet. A mérkőzés végét még egyszer megnyomta mindkét együttes, de a magyarok többek között a négy gólig jutó Pőcze Panna révén megtartották a sovány előnyt, vagyis megnyerték a mérkőzést és vele együtt a 9. helyet.

LEÁNY U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, VOLOSZ (GÖRÖGORSZÁG)
A 9. helyért
Magyarország-Izrael 12-10 (2-1, 5-3, 2-3, 3-3)
A magyar csapat gólszerzői:
Pőcze 4, Zantleitner 3, Alaksza 2, Somogyvári 2, Forgács 1.
Az Eb-csapat
Kapusok: Magyari Sára, Neszmély Boglárka
Mezőnyjátékosok: Alaksza Dóra, Borsi Ilona, Dávid Cila, Dobi Dorina, Dömsödi Dalma, Forgács Lili, Megyesi Laura, Pőcze Panna, Ramocsai Vera, Somogyvári Lili, Sümegi Nóra, Szabó Nikolett, Zantleitner Noémi
Edzők: Zantleitner Krisztina, Varga Tamás

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport