Vízilabda: ketten az ifi vb-n Montenegró ellen aratott nagy diadalról

Vágólapra másolva!
2018.08.18. 12:57
Címkék
A magyar vízilabda-válogatott végig vezetve, magabiztos, 8‒3-as győzelmével bejutott a szombathelyi ifjúsági világbajnokság szombati elődöntőjébe. Horváth János együttese este fél héttől mérkőzik meg a spanyolok legjobbjaival, a másik ágon pedig Szerbia‒Görögország összecsapást rendeznek. A kérdés, megállíthatja-e bárki a piros-fehér-zöld alakulatot? „Nincs!”‒ jelenti ki határozottan Baksa Benedek, a magyar válogatott csapatkapitánya.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu A Görögország ellen 15‒12-re elveszített csoportmeccs után kevesen bíztak benne, hogy a magyar ifjúsági vízilabda-válogatott bejut a szombathelyi világbajnokság elődöntőjébe, ráadásul úgy, hogy a legjobb nyolc között a regnáló Európa-bajnok Montenegró ellen arat sikert. Nem is akármilyet, hiszen Horváth János együttese elképesztő magabiztossággal 8‒3-ra diadalmaskodott. A szövetségi edzőt a győztes párharc után kérdezzük a benyomásairól.Sztrik Martinutanpotlassport.hu A Görögország ellen 15‒12-re elveszített csoportmeccs után kevesen bíztak benne, hogy a magyar ifjúsági vízilabda-válogatott bejut a szombathelyi világbajnokság elődöntőjébe, ráadásul úgy, hogy a legjobb nyolc között a regnáló Európa-bajnok Montenegró ellen arat sikert. Nem is akármilyet, hiszen Horváth János együttese elképesztő magabiztossággal 8‒3-ra diadalmaskodott. A szövetségi edzőt a győztes párharc után kérdezzük a benyomásairól.

Bejutott a legjobb négy közé a magyar ifjúsági válogatott a szombathelyi világbajnokságon Forrás: MVLSZ
Bejutott a legjobb négy közé a magyar ifjúsági válogatott a szombathelyi világbajnokságon Forrás: MVLSZ

Bejutott a legjobb négy közé a magyar ifjúsági válogatott a szombathelyi világbajnokságon  •  Forrás: MVLSZ

‒ Azt hiszem, kevesen gondolták, hogy ilyen nagy különbséggel győznek Montenegró ellen.

‒ Igazából az a legnagyobb dolog ebben, hogy az Európa-bajnoki címvédőt vertük meg, valamint az, hogy négy éve dolgozunk együtt a srácokkal, és mi vagyunk az egyetlen olyan csapat, amely ez alatt az idő alatt minden nagy tornán a legjobb négy között volt. Egy korosztálynak valójában ez mutatja az erejét.

‒ Mi volt péntek este a siker kulcsa?

‒ Fegyelmezetten játszottunk, volt egy nagyon jó kapusteljesítmény, és megtaláltuk az ellenfél gyenge pontját.

‒ Mekkora erőt ad ez a győzelem most a csapatnak?

Stáb_Fiu_ifi_VB_medence_Horváth_János-200x300
Stáb_Fiu_ifi_VB_medence_Horváth_János-200x300
‒ Mindenképpen nagyot, de ne felejtsük el, hogy fiatalemberekről van szó, akiknek még gyakran ingadozik a formájuk. Képesek egyik nap így játszani, másik nap úgy, és a spanyolok elleni párharc sem lesz sétagalopp, hiszen rendkívül erős gárda. Két hete kikaptunk tőlük Belgrádban tíz‒nyolcra, most mindenképpen megpróbálunk kitalálni ellenük valamit. Ugye, a mindenkori magyar vízilabda-válogatottól mindig mindenki elvárja, hogy a legjobb négy közé jusson. Ezt teljesítettük. Remélem, s úgy is gondolom, hogy most fog átszakadni a gát, mert a Montenegró elleni játék férfimunka volt!”

Horváth János utolsó mondata közben felbukkan a medenceparton a csapatkapitány Baksa Benedek is, akiben szinte még nem is tudatosult teljesen, hogy mekkora tettet hajtott végre társaival. Az UVSE kiválóságával beszélgetünk tovább, aki az első gólt szerezte a találkozón.

‒ Hogy érezted magad a vízben, és mekkora lökést adott az, hogy te szerezted az első gólt?

‒ Sokszor sikerül megindítanom a gólgyártást, ami extra löketet ad a folytatáshoz. Nagyon jól játszottunk, most éreztem a legjobban magam a vízben. Kiváló volt a kapusteljesítményünk, és ne felejtsük el, hogy tíz felett volt a blokkjaink száma. Összeállt végre a védekezésünk, innen már nem szeretnénk megállni!

‒ Nem volt könnyű a helyzetetek, hiszen mindenki elvárta előzetesen, hogy a legjobb négybe kerüljetek. A montenegrói meccs előtt volt a legnagyobb nyomás rajtatok?

Fiu_ifi_VB_medence_Baksa_Benedek-200x300
Fiu_ifi_VB_medence_Baksa_Benedek-200x300
‒ Szerintem az Egyesül Államok ellen nagyobb nyomás volt rajtunk, hiszen, ha ott kikaptunk volna, az az elmúlt időszak blamái után újabb nagy csapás lett volna a magyar vízilabdázásnak. Sikerrel vettük az akadályt, ott vagyunk a legjobb négy között, és csak magamat tudom ismételni: nem szeretnénk megállni, a legfényesebb érmet akarjuk hazavinni!

‒ Mennyit érzékelsz a vízben a nagyszerű szurkolói támogatásból? Vagy inkább megpróbálod kizárni a környezetet?

‒ Nagyon nehéz kizárni, és hála Istennek, abszolút jó hatással van ránk. Csodálatos, amit meccsről meccsre kapunk a szurkolóktól, hatalmas segítség ez a csapatnak. Olyan, mintha lenne velünk egy tizennegyedik ember.

‒ Hogy érzed most, van, aki meg tud állítani titeket?

‒ Nincs!

A magyar csapat szombat este fél héttől mérkőzik meg Spanyolország együttesével a döntőbe kerülésért.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik