Vízilabda: három utánpótláskorú játékos a 18 fős válogatott keretben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.07. 20:38
Címkék
Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a nyári világligára és világbajnokságra készülő 18 fős, bő keretét. A csapat legfiatalabb tagja a 18 éves Faragó Kamilla.

Budai Zoltán – utanpotlassport.hu A szövetségi kapitány, Bíró Attila keretet hirdetett a nyári válogatott mérkőzésekre. A csapatba került három utánpótláskorú leány is. A 18 éves Faragó Kamilla mellett, a nála alig egy hónappal idősebb Magyari Alda és a 19 esztendős Vályi Vanda is bizalmat kapott az edzőtől – nem először.Budai Zoltán – utanpotlassport.hu A szövetségi kapitány, Bíró Attila keretet hirdetett a nyári válogatott mérkőzésekre. A csapatba került három utánpótláskorú leány is. A 18 éves Faragó Kamilla mellett, a nála alig egy hónappal idősebb Magyari Alda és a 19 esztendős Vályi Vanda is bizalmat kapott az edzőtől – nem először.

Faragó Kamilla márciusban mutatkozott be a felnőttválogatottban, most kiderült, tovább számítanak rá a nemzeti együttesben.

„Nagyon boldog vagyok. Titkon reméltem, hogy kapok meghívást. Örülök, hogy be tudtam bizonyítani a kapitánynak, hogy van helyem a keretben” – mondta kecskeméti származású lány.

kamilla1
kamilla1

A világbajnokságra vágyó Faragó Kamilla egyelőre remek formában játszik  •  Forrás: Facebook/KamillaFaragó

Az örömteli pillanatokból kijutott az elmúlt napokban az UVSE játékosának, hiszen egyesületével a hétvégén bajnokságot nyert.

„A bajnoki cím és a meghívás érzése között még nehéz különbséget tennem, mindkettő nagyszerű dolog. A klubtársaim sokat segítenek a válogatottban is, ahol nem sok mindenkit ismerek még. Keszthelyi Rita, Szűcs Gabriella és Gangl Edina jelenléte megkönnyíti a beilleszkedésem, de a velem hasonló korú lányokkal, Aldával és Vandával is gyorsan megtalálom az összhangot” – mondja Kamilla, és hozzáteszi: ahhoz, hogy a világbajnokság 13 fős keretében is helye legyen, még hosszú utat kell megtennie, de mindent elkövet sikere érdekében. Továbbá, hogy az ifjúsági pontvadászat is tart még, és abban a korosztályban ugyanúgy az aranyérem a célja, viszont a csapatnak jelenleg sok a sérültje, ő pedig a felnőttekkel edz, így nincsenek egyszerű helyzetben. Mondhatnánk, majd csak kisütnek valamit!

Hiszen amikor márciusban először kapott meghívót Bíró Attilától, Fanta-szelettel kedveskedett a többieknek. Most új értesítés érkezett a folytatással kapcsolatban.

„Azért minden alkalommal nincs édesség, nem szeretném elkényeztetni a lányokat” – szögezi le az újonc. – „Imádok sütni, de még csak gyakorló vagyok. Ha bekerülök a vb-keretbe, és megszerzem az első gólom, legközelebb akkor lesz sütemény!”

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik