Vízilabda: Faragó Kamilla Faragó Tamás ifi vb-re készülő keretében

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.19. 12:31
Címkék
Az UVSE 17 éves vízilabdázója, Faragó Kamilla amellett, hogy az ifjúságiak között a legeredményesebb játékos volt idén, a korosztályos és a felnőtt bajnokságban is bajnoki címet ünnepelhetett. Már három éve játszik az élvonalban, évről-évre meghatározóbb karakternek számít, ezt a mutatói is alátámasztják: az OB I 2017/18-as versenykiírásában 22 mérkőzésen 58 gólt szerzett. Kiváló teljesítményével kiérdemelte Faragó Tamás szövetségi edző meghívását az ifjúsági világbajnokságra készülő válogatott bő keretébe.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Az UVSE fiatalvízilabdázója, Faragó Kamilla négy évvel ezelőtt került be az akkor az OB I/B-ben szereplő kecskeméti KESI felnőttcsapatába, majd egy évvel később a Margitsziget felé vette az irányt, ahol már az első évében bajnoki címet ünnepelhetett. Az élvonalban eltöltött játékpercei mellett nagy feladata volt az is, hogy az ifjúsági csapatban kitűnjön. Az idei szezon már egyértelműen róla szólt: a korosztályos bajnokságban 21 meccsen játszott, 72 gólt lőtt, míg a felnőtt mezőnyben 22-szer ugrott medencébe, és 58 találattal járult hozzá a gárda sikeréhez.Sztrik Martinutanpotlassport.hu Az UVSE fiatalvízilabdázója, Faragó Kamilla négy évvel ezelőtt került be az akkor az OB I/B-ben szereplő kecskeméti KESI felnőttcsapatába, majd egy évvel később a Margitsziget felé vette az irányt, ahol már az első évében bajnoki címet ünnepelhetett. Az élvonalban eltöltött játékpercei mellett nagy feladata volt az is, hogy az ifjúsági csapatban kitűnjön. Az idei szezon már egyértelműen róla szólt: a korosztályos bajnokságban 21 meccsen játszott, 72 gólt lőtt, míg a felnőtt mezőnyben 22-szer ugrott medencébe, és 58 találattal járult hozzá a gárda sikeréhez.

Az UVSE ifjúsági bajnokságban győztes csapata Forrás: waterpolo.hu
Az UVSE ifjúsági bajnokságban győztes csapata Forrás: waterpolo.hu

Az UVSE ifjúsági bajnokságban győztes csapata  •  Forrás: waterpolo.hu

„Négyéves korom óta úszok, tízévesen az uszonyosoknál is kipróbáltam magam, ahol két évet búvárkodtam, így elég korán elkezdtem kötődni a vízhez. Aztán a gimnáziumban jött a nagy váltás: a testnevelő tanárom javasolta, hogy menjek el egy vízilabdaedzésre, mert tudta, hogy a vízben nőttem fel és jó a labdaérzékem. Másnap részt is vettem az első tréningemen, és rögtön beleszerettem a sportágba” ‒ mesél a vízilabdázóvá válás útjáról Kamilla, aki a mai napig büszke arra, hogy példaképeivel együtt játszhatott már gyermekként az élvonalban ‒ akkor még a KESI-ben. A 17 éves lány három éve került fel Pestre, ahol a margitszigeti UVSE-ben folytatta karrierjét.

„Úgy gondoltuk a szüleimmel, hogy az UVSE az egyik legjobb utánpótlás-nevelő egyesület, és a felnőttek között is kiemelkedő. A legjobb döntés volt, hogy ide igazoltam. Persze voltak nehézségek, leginkább a költözködésben, hiszen Kecskeméten kellett hagynom a családomat, akiknek rengeteget köszönhetek. Ők folyton biztatnak és támogatnak, és minden meccsemen ott vannak, ami boldoggá tesz. Az idei volt a harmadik évem a Margitszigeten, nagyon örülök, hogy kiváló körülmények fejlődhetek, mind Áts Bertalan, mind Benczúr Márton kezei alatt.”

Kamilla folyamatos előrelépése megkérdőjelezhetetlen: az őszi szezonban már nemzetközi szinten, az Euroligában is bemutatkozhatott. Az egyéni és a csapattal elért sikerességének kulcsáról faggattuk.

„A felnőtt csapat nagy része tagja a válogatottnak is, nagyszerű játékosok, rengeteget segítenek nekem. Szerintem az, hogy évről-évre elhódítjuk a bajnoki címet, a kitartó, kemény edzéseknek, a csapatösszhangnak és a kiváló szakmai gárdának köszönhető. Természetesen a sikerért és az eredményességért rengeteget kell dolgoznom nekem is: sokszor csörgött hajnalban az ébresztő, és mentem edzeni a heti öt délutáni tréning mellett.”

A sikeres évad után a megérdemelt ünneplés sem maradt el Faragó Kamilláék (középen) számára
A sikeres évad után a megérdemelt ünneplés sem maradt el Faragó Kamilláék (középen) számára

A sikeres évad után a megérdemelt ünneplés sem maradt el Faragó Kamilláék (középen) számára

Az UVSE felnőttcsapata idén zsinórban negyedszer nyerte meg a bajnokságot, a döntőben a dunaújvárosiakat három meccsen felülmúlva. Az ifjúsági korosztály versengésében Kamilla szintén az élen zárt együttesével, visszavágva a Yordo Szentesnek a tavalyi döntőben elszenvedett vereségért.

„Az idei év volt a legsikeresebb számomra. A felnőttek között rengeteg lehetőséget kaptam, ami egész évben motivált, az ifik mezőnyében pedig megszereztem az első aranyérmemet. Az álmom természetesen az, hogy bekerüljek a felnőttek között is a válogatottba, és szerepeljek az olimpián. Mindent meg fogok tenni azért, hogy ezt valóra tudjam váltani.”

Kamilla a napokban meghívást kapott a Faragó Tamás által vezényelt U19-es válogatott bő keretébe, és készül majd a Belgrádban megrendezendő augusztusi ifjúsági világbajnokságra. Jelenleg azonban még Amerikában tartózkodik, ahol egy kaliforniai csapatban méreti meg magát egy rangos nemzetközi tornán. Másfél hónap múlva utazik haza, és csatlakozik be a válogatott felkészülésébe.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik