M. Sz.utanpotlassport.hu Nevelőegyesület lévén egyáltalán nem csoda, hogy az UVSE élvonalbeli női felnőtt vízilabdacsapatában temérdek utánpótláskorú játékos kap szerepet hétről hétre. Ráadásul kiváló teljesítményt nyújtanak, és felveszik a versenyt a legjobbakkal is.

Benczur Márton a második idényét tölti a margitszigeti lilák elsőszámú csapatának élén Fotó: Koncz György

Benczur Márton a második idényét tölti a margitszigeti lilák első számú csapatának élén  •  Fotó: Koncz György

„A fiatalok szisztematikus beépítése nálunk nagyon fontos szempont” – mondja Benczur Márton, az együttes vezetőedzője. – „Azt viszont fontos megemlítenem, hogy egy-két sportágban bizonyos szereplők sokszor átesnek a ló túloldalára, de ez igaz a médiában olvasható írásokra és elhangzó nyilatkozatokra is. A magam részéről a fiatalságot nem tartom erénynek, nálunk játékosok vannak. Van, aki jobb, van, aki kevésbé. Ám úgy érzem, sok helyen a fiatalok szerepeltetésével olcsó népszerűséget próbálnak szerezni, na meg persze finanszírozási többletet. A helyes megfogalmazás itt az UVSE-nél az, hogy szeretnénk minél több jó játékost nevelni a felnőttválogatottnak és a csapatunknak, ezért figyelünk oda fokozottabban a fiatalokra. Aki pedig keményen dolgozik, és olyan teljesítmény nyújt, az előbb-utóbb úgyis megkapja a lehetőséget. Ha ingyen dolgokat vagy bármi kimondott előnyt adnánk nekik, azzal csak ártanánk.”

A szakember egyébként a második idényét tölti a margitszigeti lilák első számú csapatának élén, és a mai napig megtisztelve érzi magát, hogy a vezetőség ezzel a feladattal megbízta őt.

„Nagyon büszke vagyok, hogy rám esett a választás. Nem titok egyébként, hogy Áts Bertalan is javasolt engem. Természetesen sokat várnak tőlem, és meg kell felelnem, de én ezt élvezem. Nem az a típusú edző vagyok – életkoromból és habitusomból fakadóan sem –, aki a minél könnyebb utakat keresi.”

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

 

 

 

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport