Vízilabda: a szövetség szeretné, hogy egységessé váljon a kapusképzés

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.18. 12:55
Címkék
Megtelt a Testnevelési Egyetem Barcelona-terme szombaton kora délután, a Magyar Vízilabda Szövetség Utánpótlás Bizottságának újonnan indított konferenciasorozatának első állomásán.

Lapos védés gyermekkorban, ejtés, taposás, helyezkedés, ügyességi és koordinációs képzés – többek között ezektől a témákról volt szó a Testnevelési Egyetem Barcelona-termében szombaton; szakemberek gyűltek össze a Magyar Vízilabda Szövetség Utánpótlás Bizottságának felhívására.

A konferenciasorozat első állomását a Testnevelési Egyetem Barcelona-termében tartották Forrás: waterpolo.hu
A konferenciasorozat első állomását a Testnevelési Egyetem Barcelona-termében tartották Forrás: waterpolo.hu

A konferenciasorozat első állomását a Testnevelési Egyetem Barcelona-termében tartották  •  Forrás: waterpolo.hu

ASzékely Bulcsúvezette testület szeretné, ha sportág egyik legfontosabb posztjának, a kapusok képzésének módszerei egységesek lennének, folytatódjanak azok a tradíciók és eredmények, amelyek jó ideje jellemzik a magyar vízilabdasportot− közölte a waterpolo.hu.A cél, hogy a válogatottak segítsék a klubok munkáját, leginkább azon egyesületek mindennapjait, amelyekben nincs lehetőség kapusedző foglalkoztatására.

A Barcelona-terembenCseh Sándor,utánpótlás szakmai igazgató szavaival indult a nap, aki később maga is tartott előadást, melynek prezentációjátGergely Istvánvideói segítették. A különböző kapuspozíciók és helyezkedések mellett szó esett a bemelegítés és az iskolázás fontosságáról is.

A konferenciasorozat szakmai anyagát az utánpótlás-válogatottakkal dolgozó mesterek,Kardos István, Bisztritsányi DávidésBóta Krisztiánállította össze, és annak megfelelően tartott előadást. Bisztritsányi prezentációjának alapját a májusban leadott diplomamunkája adta. Háromféle edzéstervet vázolt fel, emellett beszélt a meccsnapi rutinról, a meccs előtti közvetlen bemelegítés fontosságáról.Gergely István a kiválasztásról és a kapuslélektanról osztotta meg gondolatait. Ő egyébkéntMátéfalvy CsabávalésKósz Zoltánnalegyütt felügyeli a mostani programsorozatot.

A sorozat a tervek szerint két hónap múlva folytatódik.

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik